Nem emlékszem már pontosan hogy találtam ERRE a szuper túrós-zabpelyhes piskóta receptre, de nem is lényeg, úgy megtetszett, hogy már három változatban is elkészítettem. :3
Alap recept
Hozzávalók:
450 g túró
10 ek zabpehely
1 kis poharas joghurt vagy tejföl (kb 150g)
5 db tojás
1 ek édesítőszer
1 sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat kicsit verd fel kézi habverővel, majd mehet bele a túró, édesítő, joghurt, sütőpor és keverd el alaposan. A végén hozzáteheted a zabpelyhet is, és ezzel is dolgozd össze.
Öntsd kivajazott, lisztezett formába és kb 30-35 perc alatt 180 fokon süsd készre.
Aszalt gyümis változat
+ Hozzávalók:
100 g kanírozott narancshéj
50 g aszalt vörösáfonya
5 ek kókuszreszelék
tetejére baracklekvár
Az alap tésztába kevertem az apróra vágott gyümölcsöket és kókuszt a végén és így sütöttem meg. Majd tálalásnál megkentem baracklekvárral a süti tetejét.
Epres vaníliasodós
+ Hozzávalók
Eper
Sodóhoz
3 dl tej
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
4 ek cukor
A massza közepére sütés előtt rászórtam a felvágott epret, (ez nem volt olyan jó ötlet, mert így nem jött fel ott a tészta)... De hogy szintbe hozzam asütit és ne legyen lyukas oda került kitöltőként a vanília sodó és rá még egy kis eper... :D
A sodó receptje:
2,5 dl tejet felteszünk melegedni. A tojásokat fél dl tejjel, ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral jól kikeverjük. Majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük a forró tejhez, és habverővel keverjük, amíg besűrűsödik. Időnként megkeverve hagyjuk kihűlni.
Barackos-habos
+ Hozzávalók
- sárgabarack
- natúr joghurt helyett pedig barackosat használtam
Krémhez:
2 dl habtejszín
250g vajkrém
fél citrom leve
édesítőszer
tetejére étcsoki
A tepsi aljára tettem a félbevágott barackokat, és erre öntöttem a tésztát.
Amíg a piskóta sült kikevertem a krémet, a tejszínt habosra vertem hozzákevertem a vajkrémet, az édesítőt és a citromlevet. Mikor kihűlt a piskóta a tetejére tettem, és csokit reszeltem rá.
Érdemes várni pár órát, mielőtt a krémmel megkenitek a sütit, majd egy fél napra hűtőbe tenni, hogy megszilárduljon a krém és a barack az alján. Én egyből rákentem és kezdem felágni... Na az nem volt jó ötlet, mert konkrétan szétfolyt. Szerintem a krémtől, hogy még meleg volt és a baracktól az alján, ami a sütéstől nagyon lágy lett. Szerencsére miután egy éjszakát pihent a hőtőben teljesen kezelhető lett. :)
Szeretitek a nem megszokott piskótákat?
Nagyon tetszik az alaprecept, meg ez az alulra rakot barackos megoldás *-* Azt hiszem megvan, mit fogok legközelebb sütni :3
VálaszTörlésHú, de jó mind! :) :P
VálaszTörlésNagyon guszták! :)
VálaszTörlésKöszi lányok! Érdemes kipróbálni, mert az alap recept nagyon egyszerű, fincsi, és még a hozzávalók is egész egészségesek. :)
VálaszTörlésMicsoda guszta képek, de megkívántam a sütiket! Biztos, hogy ki fogom próbálni, mert már az alaprecept is nagyon tetszik, de az aszalt gyümölcsös és vanília sodós verzió még inkább :P
VálaszTörlésÉn is készítettem a napokban túrós zabpelyhes sütit, és nagyon fincsi lett, a tetején volt csoki. A te recepted is szimpatikus, és egyszerűbb is, le is írom gyorsan.:D A képeid pedig végképp kedvcsinálóak :)
VálaszTörlésAz utolsó a legszimpibb, nyami :)
VálaszTörlés