színes cupcake-ek

Ezeket a cuki színes cupcake-eket még a születésnapomra készítettem ősszel, de valahogy elsikkadt a poszt a piszkozatok között, amit viszont most gyorsan orvosoltam. Nagyon egyszerű az elkészítésük, kellemes az ízük, de nem tolakodóan édesek. Így bátran ajánlom bárkinek, aki valami egyszerű, de mutatós és könnyen szállítható porciózott édességet szeretne csinálni például az ünnepekre. :) Egy zöld, vagy piros muffin papírral és szintén "karácsonyszínű" szórócukorral szuper ünnepi desszert lehet.



Hozzávalók:
A tésztához:
1 és 3/4 bögre búzafinomliszt
1 bögre kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
3/4 bögre tej
1/3 bögre olaj
1 tojás
1 csomag sütőpor

A krémhez:
1 tejszínes pudingpor
0,5 l tej
100 g margarin
egy csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
ételfesték

Elkészítés:
Verd habosra a tojást a cukorral, majd add hozzá a tejet és az olajat. Végül kevergetés közben lassan adagold a sütőporos lisztet is a masszához. Ha egynemű lett adagold muffin formákba a tésztát és süsd meg.
Amíg sül a muffin készítsd el a krémet. Önts le kb 1 dl tejet a fél literből és keverd benne csomómentesre a pudingport, majd tedd félre. Olvaszd fel a margarint egy lábasban, majd add hozzá a maradék tejet. Hagyd felforrni és folyamatos kevergetés mellett add hozzá a pudingporos tejet is. Kevergesd amíg be nem sűrűsödik, majd hagyd egy kicsit hűlni. Verd fel a habtejszínt, és add hozzá a habfixálót is. Ha kihűlt a puding gépi habverővel keverd hozzá a tejszínt is és szedd annyi részre ahány színt szeretnél. Keverd a krémhez az ételfestéket és hagyd kicsit dermedni. Ha eléggé megszilárdult töltsd habzsákba és nyomhatod is a muffinokra.



Szeretitek a Cupcake-et?

Megjegyzések

  1. Nem csináltam még ilyet, jól néz ki! A mézeskalácsot a te recepted alapján sütöttem 2. éve, az idei adag már elfogyott, második adagot kellene csinálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de jó ennek nagyon örülök. :3 Nálam is elkészült már az idei adag, és jócskán fogyott is már belőle, de egy jó részét eldugtam és majd csak karácsonykor veszem elő... :D

      Törlés
  2. hetek óta "gyakorlom" a muffin sütést minden hétvégén, hogy meglepetésként vigyem a családi ünnepekre. hol istenire sikerül, hol borzasztóra... még nem mertem krémmel díszíteni, féltem hogy nagyon édes lesz tőle :D irtó jól néznek ki a tieid <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy jól bevált alap receptet kell találni, és azt már bármivel lehet ízesíteni. Nekem volt ilyen egy időben, de aztán valahogy feledésbe merült, mert sokáig nem készítettem, és valahova elkutyultam. :( Szóval most ez lett az új alap receptem. :)
      Az a jó ebben a pudingos krémben, hogy abszolút nem édes, így nem lesz tőle gejl ízű a süti. :) De ha a krémeket nem szereted akkor tudom ajánlani a csokidarabokat és az őszibarack befőttet apró kockára vágva. Nekem sokáig ez volt a favorit ízesítésem, mindenki nagyon szerette. :)

      Törlés
  3. Nagyon kis cukik! Én imádom a muffinokat, krémet is szoktam készíteni hozzájuk, szerintem úgy az igazi :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése