Aktuális körömtrendek

Körmös blogger lévén szeretem nyomon követni az aktuális körömtrendeket, és kipróbálni a legújabb technikákat. Ugyanakkor szeretem a gyors megoldásokat is, amikkel egyszerűen varázsolhatok magamnak szép manikűrt egy rohanós napon. 




Legnépszerűbb körömdíszítési technikák

Aki velem egyetemben nem elégszik meg az egyszínű körmökkel, az rengeteg díszítő alapanyag közül választhat, hogy igazán egyedi manikűrt készítsen magának. Szinte hónapról hónapra jönnek ki az újítások, de szerencsére vannak örök klasszikusok és nagy befutók is a technikák között. Akik egyszerűen szeretnének mutatós és divatos manikűrt készíteni, azoknak ajánlom az én kedvenc technikáimat az aktuális trendekből.

   1) A legfrissebb trend: effekt porok

A legújabb őrület a sellő, króm és holó pigmentpor, amikkel igazán különleges hatású körmöket készíthetünk. A művelet elvégzéséhez csak a porra és egy szemfesték aplikátorra van szükségünk és máris vadíthatunk a tükörfényes króm, a csillogó holó vagy éppen a színváltós sellő hatású manikűrünkkel.



   2) Az örök klasszikus: Egy kis luxus és csillogás

Azt hiszem ha valami, akkor a csillogás sosem megy ki a divatból, mert egy kis luxus mindenkinek jár. Éppen ezért a csillámpor és a strassz kövek mindig jó választás, ha körömdíszítésről van szó, mert ezekkel a legunalmasabb színű lakkból is mutatós manikűrt varázsolhatunk.


   3) A nagy befutó: Nyomdázás

Véleményem szerint az utóbbi időben a legfelkapottabb díszítési módszer a nyomdázás, mert ha egyszer ráérez az ember a jó technikára, akkor a legegyszerűbb módon a legváltozatosabb mintájú manikűröket készítheti vele. Talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy jelenleg nekem is ez a kedvencem. :) 



Legdivatosabb színek a 2016/2017-es őszi-téli szezonban

A különféle technikák mellett a színeknek is meghatározó szerepe van a körömtrendekben. Minden szezonnak megvannak a maga divat színei amik évről-évre kicsit megújulnak. Ősszel a meleg tónusoké a főszerep, télen a hideg színek a legnépszerűek, tavasszal minden pasztellbe borul, nyáron pedig tobzódunk a élénk árnyalatokban. 

Őszi divatszínek a Pantone-nál

Ha idén ősszel igazán trendik akarunk lenni, akkor érdemes a Pantone 2016/2017-es őszi-téli trend színeiben beszereznünk 1-1 lakkot.

Nem hiányozhatnak a gyűjteményünkből meleg tónusú avar színek, a rozsda barna, a mustár sárga és a piros. 


A semleges színek, a taupe és a szürke, valamint a hússzín bármilyen szetthez szuperül passzolnak, így ezekkel sosem lövünk mellé.



Télen a mínusz fokokban és hóban pedig jöhetnek a hideg árnyalatok, a kékek és türkizek. 


Az örök klasszikus sötét lakkok

A Panton divat színei mellett az örök őszi klasszikusok a burgundi, a padlizsán és a bordó. Ezekkel sosem tévedhetünk, minden alkalomhoz szuperül passzul egy decens sötét lakk.





Legdivatosabb minták a 2016/2017-es őszi-téli szezonban

Aki nem elégszik meg azzal, hogy a szezonhoz passzoló színű manikűrt hordjon, az különböző szezonális és szezontól független felkapott minták közül válogathat.

A legújabb népszerű befutók között van idén ősszel a márvány minta, amit a water spotted technikával készíthetünk el legélethűbben, de ha egyszerűbb és kevésbé pepecselős megoldásra vágyunk, akkor keressünk egy ilyen mintájú nyomdalemezt. 


Ha igazán divatosak akarunk lenn idén ősszel, akkor visszarepülünk az időben és retro körmökkel nyomulunk.


Az őszi szezon megunhatatlan klasszikusai a véleményem szerint most is norvég pulcsi, a skót kocka és a kötött pulóver.


A december pedig mi másról is szólhatna körmök terén is, mint a karácsonyról. Ilyenkor bátran viselhetünk rénszarvasos vagy karácsonyfás manikűrt is, de ha nem vagyunk ilyen bevállalósak, akkor az is elég ha csak ünnepi színekbe öltöztetjük körmeinket.



Ti milyen színekre, mintákra és technikákra esküsztök a szezonban?

Megjegyzések

  1. Nálam a szezonban valamiért a fekete a kedvenc, párosítva valami izgalmas világos színnel. A nyomdamintákra mostanában kezdek jobban ráhangolódni.

    Off:
    Siratom a blogod régi küllemét! Szép ez az új is, letisztult és szemnek kellemes, de csöppet sem egyedi. Úgy bíztam benne, hogy nem fogod soha egyenruhába bújtani a Lakk Kuckót. Nem bántásnak szánom, természetesen ettől függetlenül még hűséges olvasód maradok, de nem tudtam elmenni szó nélkül a változás mellett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a visszajelzést, nagyon örülök neki!
      Valami változásra volt szükségem, hogy kicsit felpörgessem magamat és a blogot is. Ezért lett új a küllem, kellett valami dinamika a jól megszokottba. Szerettem volna valami letisztultabbat és átláthatóbbat, mint az eddigi volt, de érzem az igazságot a soraidban.
      Egyelőre még barátkozunk, nem döntöttem el, hogy ez-e az ami én vagyok, talán kicsit túl modern még nekem is annak ellenére, hogy csak a főoldal elrendezése változott meg és a fejlécbe került pár kép.
      Valószínűleg nézelődök még, valami kettő közötti megoldáson, mert nem vagyok teljesen megbarátkozva én sem még vele. A régi templatet biztos, ami biztos azért lementettem. :)

      Törlés
  2. Szuper válogatás.Sötét lakkok és a nyomdázás nyerő nálam :)

    VálaszTörlés
  3. Nálam is a nyomdázás hódít leginkább. Ahogyan írtad is, ha az ember ráérez.......
    Én is meglepődtem a blog új külsején, no de néha kell egy kis változás. (-:

    VálaszTörlés
  4. Tényleg letisztult és szép a blog, szemnek kellemes, meg minden, amit írtál, a másik ehhez képes elég zsúfolt volt, de ahogy Bandita írja, mindenkinek ilyen van. Régebben, amikor több blogot követtem, leiratkoztam párról, mert nem tudtam őket egymástól megkülönböztetni a dizájn miatt. Ez most nem neked szól, mert ennyi év után nagyon egyedit alkottál és a körömformádról bármilyen képről megismerlek, imádom a manijaidat és a személyiségedet, amit átjön a blogon keresztül, csak kellene még valami nyüzsgő kavalkád az oldalra :) Szerencse, hogy a cím megmaradt az eredeti betűtípussal, a képek is jók, csak még kellene valami, színes háttér vagy több kép.

    A cikk tetszik, a porok engem nem hatnak meg és a glitterről is kezdek teljes mértékben leszokni, már csak 3 glitteres lakkom van. Festegetéshez idő kellene meg vékony ecset, az nekem nincs, esetleg nyírhatnék magamnak egyet, de tudom, hogy ez is csak kitartó gyakorlással menne, ennyi aktivitás meg nincs bennem. Marad a nyomdázás. Azt szeretem, bár lenne arra is több időm, hogy kifessem a mintákat. Már előre látom, hogy karácsonykor is vendégjárás lesz (mi megyünk, ez a jobbik eset), úgyhogy akkor sem lesz erre idő. Mindegy, az egyszínű lakkozás is tetszik.
    A poszt végén összegyűjtött színekből már van készleten, kivéve a barnát, abból egy fémes lakkom van, nem szeretem a barnát. Ősszel nálam is a kék, zöld, mustárszín, sötétlila megy, decemberben a piros, fehér, zöld, arany, év elején meg a világoskék, fehér, esetleg szürke, téli fagyos színek. És most van itt a thermo lakkok ideje :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A festegetésről is eléggé leszoktam az utóbbi időben a nyomdázás miatt. :D
      Karácsonyra én berendeltem jópár nyomdalemezt ebben a témában, remélem időben ideérnek. :)
      Én is átnéztem a készletem és arra jutottam a nekem is megvan az összes must have pantone szín. :)

      Köszönöm szépen a visszajelzéseket a blog új külsejével kapcsolatban! Nagyon örülök neki, hogy megírjátok mi tetszik vagy éppen mi nem, mert ez sokat segít nekem.

      És mivel nektek írom, ezért igyekszem is figyelembe venni az észrevételeiteket, hogy találkozzanak az elképzeléseink. Épp ezért tovább kísérletezem, és első lépésben tettem is fel egy háttérképet, hogy színesebb Timisebb legyen az összhatás.
      Képességeimhez mértem igyekszem még belenyúlni a HTML kódba, mert jobban tetszene, ha 3 kép helyett csak kettő lenne egymás mellett egy sorban, és ezáltal nagyobbak lennének a képek, de az átláthatóság jobban biztosítva lenne, mint eddig.

      Törlés

Megjegyzés küldése