Narancsos-rumos gesztenye golyó

Szilveszterre készítettem ezt a mutatós ki finomságot, és igyekeztem minél "fittebbre" összehozni. Ezért a szokásos darált keksz helyett zabpelyhet, a cukor helyett édesítőt, a meggybefőtt helyett pedig aszalt vörösáfonyát használtam hozzá. A csokit viszont nem volt szívem kihagyni, az koronázza meg az ízeket.


Hozzávalók:
- 500g gesztenyemassza
- fél üvegcse rumaroma
- 9 ek zabpehely
- 9 ek kókusz reszelék
- 2 ek édesítőszer
- 2 narancs reszelt héja
- fél narancs leve

aszalt vörösáfonya a közepébe

Bevonni:
- 100g étcsokis mikrós tortabevonó
- kókuszreszelék

Elkészítés:
A zabpelyhet és a kókusz reszeléket tedd késes darálóba és őröld addig, amíg egynemű nem lesz. Majd gyúrd össze a többi hozzávalóval, amíg formázható masszát nem kapsz. Formázz kis golyókat, és tegyél a közepükbe egy szem aszalt vörösáfonyát. Ha lightosra szeretnéd készíteni, akkor hagyd el a csokibevonatot és csak hempergesd meg a golyókat egy kis kókuszreszelékben. Ha még egy kis extrára vágysz, akkor olvaszd fel a tortabevonót a mikróban, vagy forró vízben, és ha megfelelő az állaga egy fogpiszkáló segítségével mártsd a golyókat a csokiba majd a kókuszreszelékbe. Én nem vontam be őket teljesen, csak a felét, mert így egyszerűbb velük dolgozni.



Szeretitek a narancsos-gesztenyés sütiket?

Megjegyzések

  1. Milyen egyszerű és mégis mutatós finomság! Biztos, hogy elkészítem, már mentem is a receptet :P

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése