Kuszkusz süti

Mostanában próbálok kicsit jobban odafigyelni arra mit eszek, és ezt kezdem átültetni a sütikbe is, és szívesen kísérletezek új dolgokkal/hozzávalókkal is. Legutóbb a kuszkusz esett áldozatomul a konyhában, és meglepően könnyed finom édesség lett a végeredmény. Köretként nem annyira szeretem, viszont így édességnek egyből beloptam magát a szívembe... Két verzióban is elkészíült, de szerintem többen is el fog még annyira megtetszett. :)


Almás-diós kuszkusz süti
Hozzávalók:
- 1 csésze kuszkusz
- 2 csésze tej
- 1 ek fahéj
- 3 ek folyékony édesítőszer
- 3 nagyobb alma
- 3 marék dió ledarálva

Elkészítés:
A kuszkuszt öltsd fel a forró tejjel, öntsd bele az édesítőt, valamint a fahéjt és hagyd állni kb 10 percig, amíg megszívja magát és megpuhul. Addig daráld le a diót, pucold meg és reszeld le az almákat. Ha a kuszkusz magába szívta a tejet akkor keverd egyenletesen a masszába az almát és a diót is, és sütőpapírral bélelt tepsiben mehet a sütőbe 200 fokon kb 45 percre. Ha teljesen kihűlt akkor szeletelheted és tálalhatod, tejszínhabbal és egy szem dióval még dekoratívabb. 

A végeredmény egy kicsit darabos, puha, sült tejbegrízszerű süti lesz, amit én reggelire is szívesen fogyasztok.



Sütőtökös kuszkusz süti:
Először sütőtökös verzióban készült el egyébként ez a süti, csak arról nem lett kép. A recept ugyanez, csak az alma és a dió helyett abba 4 szelet sült, villával összetört sütőtököt kevertem. A sütőtök annyira nem volt érezhető benne, inkább csak "tömegnövelő volt benne. De úgy is nagyon fincsi lett. :)

Szeretitek a kuszkuszt?

1 megjegyzés:

  1. Olyan jó recepteket találok nálad, muszáj ezt is kipróbálnom :D
    Banánnal és kókusszal is el tudom képzelni :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com