Zabkeksz

Az utóbbi időben sokszor kerül elő a konyhában a zabpehely, főleg reggelire, de süteményekhez is elkezdtem használni... A sütemények pedig reggelire is tökéletesek, amik belőle készülnek, szóval ez egy kész körforgás... :D Ezúttal egy zabkeksz receptet hoztam nektek, amit egy "gyúrós oldalon" találtam. Fehérje port is ír az ottani recept, én tettem is bele, de szerintem nyugodtan elhagyható annak, aki nem tart otthon ilyet. :)


Hozzávalók:
100 g darált zabpehely
50 g apró szemű zabpehely
50 g fehérje por (elhagyható, én málnás fehércsokisat használtam)
2 db tojás
1 körte leturmixolva (vagy alma, esetleg banán)
20 g olvasztott kókuszzsír
folyékony édesítő ízlés szerint
mazsola (opcionális)

Elkészítés:
Mindent keverj össze jó alaposan egy tálban, ha nem elég nedves a massza akkor adj hozzá egy kis tejet, ha esetleg túl nedves lett, akkor pedig zabpelyhet. Sütőpapíros tepsibe tegyél egymástól kb 3 centire egy ek nagyságú kupacokat a tésztából, és lapítsd őket keksz formájúra. 180 fokon süsd a kekszeket kb 20-25 percig. 
Frissen melegen volt a legfinomabb, de pár napig el is áll ha zárható dobozba teszed.



Szeretitek a zabkekszeket?

1 megjegyzés:

  1. Tetszik a recept ki fogom próbálni!
    Én is szeretem a zabkekszet, viszonylag sok zablisztet, zabpelyhet használok :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com