Gesztenyés krémes

Karácsonyra egyszerű sütiket szeretek készíteni, amit nem lehet elrontani, ezért általában minden évben készült gesztenyegolyó és sportszelet. Most gondoltam változtatok ezen, a gesztenyét, mint alapanyagot megtartottam, de inkább krémes süti formájában készítettem el, ami ugyanolyan egyszerű volt, de különlegesebb lett, mint a kis golyók. :)


Az aljára:
200-250 gr babapiskóta
egy kis tej
fél üvegcse rum aroma

Krémhez:
5 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 csomag zselatin fix
50 dkg gesztenyemassza
1,5 üvegcse rum aroma

1 üveg meggybefőtt
egy kis reszelt csoki a tetejére

Elkészítés:
A babapiskótákat forgasd meg a rumos tejben és pakold őket egy nagyobb tepsiben egymás mellé.
A gesztenyemasszát törd össze a rummal együtt, a tejszínt pedig verd habbá a porcukorral és zselatin fixel. Ha elég kemény a hab óvatosan forgasd bele a rumos gesztenyemasszát úgy, hogy ne törd össze.
A massza felét simítsd a babapiskótákra, dobáld rá a lecsepegtetett meggyet és mehet rá a maradék krém is. A tetejét pedig egy kis reszelt csokival díszítheted.

Tipp:
A jénai tál nem volt annyira jó választás szerintem, mert így kicsit aránytalan lett a babapiskóta-krém arány, de így is nagyon finom volt, ha valaki a nagyon krémes sütiket szereti, akkor bátran készítse így. De inkább nagyobb tepsit ajánlok, amiben vékonyabb lesz a krém, vagy kapcsos tortatformát, és réteges megoldást, ahol a meggy felett van még egy réteg babapiskóta. :)



Szeretitek a gesztenyés sütiket?

3 megjegyzés:

  1. megvan mit csinálok anya névnapjára ;)

    VálaszTörlés
  2. Ez is nagyon gusztának tűnik :) mi a sima gesztenyepürét is nagyon szeretjük, de van egy csodás gesztenyés süti receptünk is, tényleg ez a neve, és nagyon fincsi. Hasonló picikét ehhez :) Mi imádjuk a jó krémes sütiket!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com