A gyűjtögetés életforma


Azt hiszem ezt a kijelentést azok a „körmös” lányok érzik át leginkább, akik hozzám hasonlóan hiába van már tíz piros lakkjuk megveszik a tizenegyediket is,  „Ez teljesen más, mint a többi, és ilyenem még nincs” felkiáltással. Majd hazaérve realizálják, hogy márpedig volt, mert az a másik piros szinte pont ugyanolyan, amit pár hete vettek meg, csak épp másmilyen élt az emlékezetükben.  A „profik” persze még ezt sem ismerik be, és látják az árnyalatnyi különbséget a kettő között, mert bizony van, és igenis indokolt volt azt is megvenni. Ezt a szintet én (még) nem értem, de nem is tervezem, sőt az utóbbi időben talán mondhatom azt, hogy gyógyulófélben vagyok és a kilábalás útjára léptem. Már nem veszek heti rendszerességgel lakkokat, havonta 2-3 csúszik csak be, sőt volt mostanában, hogy hetekig egyet sem vettem. Azt hiszem ezért beírhatok magamnak egy mezei piros pontot. :)


Honnan tudod, hogy körömlakkfüggő lettél?

  • Az instragamod/facebookod főoldalán 10-ből 8 poszt manikűr
  • A lakkjaidnak egyre több hely kell, először csak egy doboz, majd kettő, aztán egy egész szekrény, vagy polcrendszer…
  • Minden szín megtalálható a gyűjteményedben minden elképzelhető finisel, és nem ritka az sem, hogy szinte egyformák is akadnak köztük.
  • Alap és fedőlakkból egyre többet tartasz otthon, mert folyamatosan keresed az igazit, de nem tudsz megállapodni.
  • Az elsők között próbálod ki a legújabb körömdíszítési technikákat a youtube videók alapján.
  • Az egy lakkra fordított összeg szép lassan egyre felfelé kúszik
  • Amíg régen heti egyszer manikűröztél, most minden nap más színben és mintával pompáznak a körmeid
  • A kolléganőid (de néha még a kollégáid is) egyre többször jegyzik meg, ismét milyen jó a manikűröd
  • Az dobja fel a legjobban a napod, ha egy vadidegen jegyzi meg milyen jó a körmöd, főleg ha az illető hím nemű volt.
  • Több embernek is elmagyaráztad már, hogyan működik a körömnyomda
  • Nem mersz utána számolni mennyi pénzt fektettél már az üvegcsékbe, de ha valaki kérdőre von ezt feleled neki,  „Én legalább nem cigizem, más arra költ ugyanennyit, ez legalább nem káros”
  • A barátaid is tudják már, hogy egy körömlakknak mindig örülsz, ezért általában azzal lepnek meg minden alkalomra
  • És persze te is sokszor ajándékozol nekik lakkot


„Profi” szinten jelentkeznek a „még durvább tünetek”… De én ezt én már nem szeretném elérni. Szeretnék megmaradni annak a körmös blogger lánynak, aki egy pár száz Ft-os Moyra lakkért is nagyon tud lelkesedni. Természetesen szeretem a nyálam csorgatni  a több ezer Ft-os szépségekről készült képekre Edina vagy például Lexa blogján, de nem érzem szükségét, hogy meg is vegyem őket. Persze az ajándék kivétel, ajándékba lehet kapni! :D

  • Hajlandó vagy több ezer Ft-ot elkölteni egy lakkra, mert elégedettséggel tölt el, hogy a tiéd lett.
  • A legtöbb lakkod már nem boltban veszed, hanem netről rendeled, mert itthon nem kaphatóak az igazán különleges darabok, vagy sokkal drágábbak.
  • Megszállottan figyeled a külföldi webshopok akcióit, és csoportos rendeléseket szerveztek az ingyen posta, vagy nagyobb kedvezmény érdekében.
  • A különböző márkák legújabb lakkjait mihamarabb magadénak akarod tudni, és az első adandó alkalommal meg is rendeled őket.
Persze bármilyen flúgosnak is tartanak az ismerőseid, te akkor is imádod a lakkjaid, és eszed ágában sincs megváltozni! :D



Magatokra ismertetek? Ti milyen szinten vagytok?

Megjegyzések

  1. "Több embernek is elmagyaráztad már, hogyan működik a körömnyomda." LOL. :D Én szerintem a második szint alját ütöm meg. Nem veszek meg minden különleges (és egyben különlegesen drága) lakkot, ami megtetszik, de időnként be-becsúszik egy-egy darab, emellett imádom csorgatni a nyálam mindenféle webshopok kínálatára. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az utóbbi kb egy hónapban szerintem hetente egyszer elmagyaráztam valakinek. :D Jó az ha valaki tudja hol a határ és nem vásárolja a nagyon drága lakkokat halomba. :)

      Törlés
    2. Azért is a LOL, mert ezt én is elég gyakran megteszem mostanában, ha éppen nyomdázott manikűrt viselek. :D:D:D

      Törlés
  2. Tetszik ez az írás. :) Én nem tudom milyen szinten vagyok,elég vegyesek az érézéseim. Kedvelem a indie lakkokat,de nem kell új kollekció azonnal,csak jól megfontolt döntés után rendelek-ha rendelek,csoportban nem szoktam,inkább magamnak.Mostanában csak olyan darabokat veszek meg,amire égető szükségem van,ez akár olcsóbb lakk is lehet,de azért mert kell valami nail art-hoz.Viszont az utóbbi x időben inkább a nyomdapalettákat halmozom fel,ez talán egy fokkal jobb,mint a lakkok,de nem vagyok benne biztos :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, ha jól sikerült! :)
      Én is mostanában a lemezek felé húzok... :D És abból veszek többet. :D Hát talán egy fokkal jobb, mert az legalább nem romlik meg. :D

      Törlés
  3. Én még őrzöm az árérzékenységemet és "Indie-lakk-szűz" is vagyok, tehát nem ütöm meg a profi szintjét. Most én is kicsit visszábbvettem a beszerzésekből, utojára Julcsi blogsale-jén hoztam el több mint 30db Moyrát és miközben bontogattam, átfutott az agyamon, hogy talán nem vagyok normális, de aztán megnyugtattam magam, hogy ez a már meglévő készletem kevesebb mint 10%-a, szóval nem vagyok függő... ugyanakkor szorgalmas hittérítőként tanítgatom a legcsekélyebb érdeklődést mutató embereknek is a nail-art fogalmát és az alapvető körömdíszítési technikák rejtelmeit. És igen, én már nagyon sok embernek elmagyaráztam és meg is mutattam a körömnyomdázást !!! Fertőző vagyok, ez van.
    :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áh, a Moyra az nem számít! :D :D Na jó persze igen, de az szerintem a legkisebb "rossz". :) Nekem is volt, hogy 1-2 hét alatt 10-20 lakkot vettem, de egyszer szerintem eljön az a pont, hogy kicsit visszább vesz az ember. :3

      Törlés
  4. Én is a második szint alját ütöm meg. Pedig hónapok óta nem vettem lakkot...persze kaptam mástól:'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Na igen, kapni midnig jó! :3 Én csak kapni szoktam a drága lakkokat. :D Túl sóher vagyok megvenni. :D De kérni sem szoktam igazából. :)

      Törlés
  5. Ez jó volt :D Én ezek szerint abszolút nem vagyok körömlakk mániás :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D AZ pozitív! Örülj neki. :D Mert ha egyszer elkap a gépszíj nincs megállás. :D

      Törlés
  6. Magamra ismertem.. :D
    Bár hozzád hasonlóan én sem vásárolok drága lakkokat és még egy 200 Ft-os kis csodának is hihetetlenül tudok örülni. :) Persze imádom nézni a drágább lakkokról én is a képeket.
    De az első rész teljesen stimmel. És én is sokszor magyarázom több embernek is a körömnyomdázást.. Egyszer a kozmetikusomnak magyaráztam róla, pedig ő mellette körmös is. De érdeklődött, hogy hogyan is kell, mert neki nem sikerül, hát beavattam a dologba. :D
    Na, meg ezzel a vásárlás dologgal én is visszafogtam magamat mostanában. Havonta maximum 5 db, ha becsúszik az eddigi havi 20 helyett. Bár ez nem is baj, mert kihasználom azokat, amelyeket eddig eszetlenül vásároltam. Bár úgyis jön a kari és jön ajiba is néhány darab. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én legutóbb a 336 Ft-os Rival de loop lakkoknak örültem meg, mint majom a farkának. :D El is hoztam gyorsan hármat, akkor kicsit úgy éreztem, mint amikor a drogos először nyúl az elvonó után újra az anyaghoz. :D

      Törlés
    2. Ez jó hasonlat. Most vállon veregettem magam, mert én ellenálltam a RdL akció csábításának. Néhány hónapja még azon keseregtem hogy Szekszárdon miért nincs a Rossmann-ban, most meg hogy végre van és még akciós is csak néztük egymást percekig, kicsit meg is tapogattam őket, a mályva holo-nál majdnem megtörtem, de aztán eszembe jutott, hogy ezt már boldog-boldogtalan "beszvaccsolta" úgyis jön mindig valami újdonság, tartalékolom a pénzem :)))

      Törlés
    3. Én nem is szvaccsolás miatt vettem meg őket, nem nekem való műfaj, csak néha szoktam 1-1 szvacsos posztot megosztani, (na jó most egész sok volt...) Nem használok annyira különleges lakkokat, ami után mindenki csorgatja a nyálát, így nem látom sok értelmét saját magam túráztatásának, tényleg csak akkor csinálok egy lakkból posztot, ha nagyon új. :D Nekem egyszerűen csak belopták magukat a szívembe ezek a kis cukiságok. :3 Azt hiszem 6 vagy 7 féle lakk volt, abból én hármat elhoztem... :D A lila holot én is néztem, de most vettem meg az Avon lila holoját, és így már négy lilás-rózsaszínes van itthon. :D

      Törlés
    4. Én örülnék a swatchoknak, hiába kerestem a Moyra lakkokról szép képeket, még rondát sem találtam, úgy hogy párat vakon vettem.

      Törlés
    5. Na igen a Moyra az amikről szoktam posztot írni, mert azok ha kijönnek és tetszenek egyből megveszem őket. :D (holo, sea salt, sugar sand...) De majd lehet azokról visszamenőlegesen is fogok még írni, mert nagyon szeretem őket. :3

      Törlés
  7. Élvezem mikor megdicsérik a körmeim, akár munkahelyen, akár boltban, vagy akár a buszon. :D De már eljutottam arra a szintre, hogy megszokták, hogy mindig különleges a manikűröm és egyre kevésbé veszik észre. :) Lakkvásárlásból visszavettem, mert sokszor csodaszép képeket alkotnak, hogy eladhatóbb legyen egy lakk, viszont élőben kész csalódás. Legutóbbi A-england lakktól szinte sírva fakadtam, annyira elszínezte a körmeim. Szóval, ezek után még inkább meggondolom, hogy vegyek-e ilyen árfekvésű lakkokat. A nyomdalemezeim között is selejtezést tartok, mert képtelenség kihasználni őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mindenki szereti, ha megdicsérnek rajta valamit, mert jól esik a lelkének. :3
      Hát igen egy profi géppel profi fotós által fotózott képek sokszor még szebbnek mutathatják az adott lakkokat... Ezért is vannak fenntartásaim a drága lakkok iránt. Meg mert ezeket sem használom ki ami van, és az 500 Ft-os essencet kevésbé sajnálom, hogy "csak porosodik" mint egy 3000 Ft-os lakkot sajnálnék. :)
      Na igen a nyomdalemezek, több van nekem is, amit még nem használtam, csak nézegetem. :D

      Törlés
    2. Melyik A-England??? Ne már...mondjuk engem nem zavar annyira az elszínezés, mert ráfestek, de azért szoktam lesni egyet, főleg a kék és zöld lakkoknál.

      Törlés
  8. Hm... Dr. Timi, félek elindultam a körömlakk függőség felé. :D De nagyon tetszett ahogy összeszedted pontokban és hogy kiemelted, hogy ajándékba jöhet a drága lakk. :D Végül is úgy megéri. :P
    A körömnyomda lemezzel is úgy vagyok mint a körömlakkokkal, egyre több van és mindig többet akarok. Most a Moyra lemezeit szemeltem ki, de egy "mázlijuk" volt és úszták meg a velem való találkozást -és nyálcsorgatást-, hogy nem volt nyitva szombaton az üzlet. :D A lakvásárlás... hát ha azt mondom h életemben először múlthét pénteken 6 lakkal jöttem ki a Rossmann-ból (merthát ez meg az keleltt, a RdL-nak megörültem, hogy már nálunk is kapható). A következő nap meg eskű nem tudom hogy került még 2 lakk a kosaramban, mikor barátnőm akart csak vásárolni. :D És talán hétfőn is beslisszolt egy... rémesek ezek a lakkok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Vigyázz, mert sajnos nincs megállás a lejtő aljáig... :D
      Vannak ilyen alattomos lakkok, amik csak úgy bekúsznak az ember kosarába... Én is találkoztam már hasonlókkal... :D Nagyon kis piszkok.
      Én is így vagyok most a lemezekkel, egyre többet és többet szeretnék... :D Annyi a mentségem, hogy én azt szinte csak BPS-ről rendelek, onnan meg pontokból, így tulajdonképpen nem kerül semmibe. :D

      Törlés
  9. Ez a köromnyomdalemezes dolog ismerős :) De hatásos is, mert megkaptam az első nyomdalemezem :D Én sem szeretnék többezer forintot költeni egy lakkra, de amiket Edina szokott mutatni azok aww *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én amikor Edinához vagy Lexához benézek általában úgy érzem magam, mint a kisgyerek a cukorka boltban... Legalábbis a nyálam úgy szokott csorogni. :D De kielégít a képek nézegetése szerencsére, és nem érzek olthatatlan vágyat az iránt, hogy megvegyem őket. :D

      Törlés
  10. Hát igen :) Nekem havi keretem van, de most már tényleg vissza kellene fogni magam, bár még mindig több az olyan lakk, amit nem vettem meg hosszas rágódás után. Nálam van mindenféle lakk, olcsó, drága, és igen, a Moyra nem számít, mert egy tábla csoki ára, nem tétel. A drágákat viszont igyekszem tényleg az utolsó cseppig elhasználni, nálam ez is számít, hogy elfogyjon egy lakk, bár az én 150 darabos készletemnél ez nem nagy kihívás.
    Az kimaradt a felsorolásból, hogy az elszántak másnak is csinálnak körmöket, mert az is boldogít :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, tényleg, én is megcsináltam a minap a kolleganőm körmét :))))))))) A Moyrák postával együtt is csak 140ft/db-ra jöttek ki Sharklady-nél, úgy cuppantam rá, mint ponty a kukoricára :))))

      Törlés
    2. Az A-England mellett a Moyra a kedvenc márkám. Nem merem megszámolni, mennyi van, két napja vettem 8 db-ot, a Nathalie, Stephanie és Esme gyönyörű karácsonyi színek! Szerintem fele készletem Moyrából áll.

      Törlés
    3. Egy időben próbálkoztam én is ezzel a havi pénz vagy db szám kerettel, de nem igazán sikerült betartanom. :D A nem megyek drogéria közelébe dolog jobban bevált. :D
      Ó hát 140 Ft az semmi... :D Annyiért ajándék volt. :D
      A Moyra lakkjaimat én sem merem megszámolni, meg az essencet sem, az mondjuk nem tűnik annyinak, mert különbözőek az üvegek. :D De a Moyrák olyan szépen egymás mellett az egyforma üvegeikkel. :D

      Törlés
  11. Én körömlakkmániás vagyok és ezt bátran ki is merem jelenteni. Nekem talán az az egyetlen kifogásom, hogy a munkám a hobbim (vagy a hobbim a munkám?). Egy egész fiókos szekrényem van a kicsi kincseimnek, viszont! sosem voltam én sem képes kiadni több ezer forintot 1-1 lakkért és az utóbbi időben nem is vásárolgatok szinte (jó, tegnap vettem egyet. :D), de azelőtt talán októberben, vagy nem is... szeptember végén... :D viszont most érzem igazán, hogy egyre jobban tetszenek a drágább lakkok.. van is most egy kívánságlistám (csak mértékkel!!!) és úgy döntöttem néha-néha megfogom magam lepni egy-egy drágább lakkal, az olcsóbb lakkok már úgy sem vonzanak (annyira. :D). Nekem bent mindenki dicséri a körmömet mindig, a vendégek is, a kolléganők is, és a nyomdázásról lassan már tanfolyamot is tarthatnék... :D Bent mindenkinek megmutattam már, gyakorolgattunk mindenkivel papíron és körmön is. :D
    Egy mondatba foglalva igazából nekem ez az életem. Ez az ami boldogít és ez az amit örökké szeretnék csinálni ha tehetem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálad szerintem ez "megbocsájtható". :D
      Jó buli lehet másokat tanítgatni. :3
      Én is így vagyok már az "olcsóbb" lakkokkal, szinte minden szín mindne árnyalatából van már krém finishem. :DDe amikor veszek egy újat természetesen mindig sikerült olyat hazavinnem, ami már volt... :D És nem azt ami nem. :D

      Törlés
  12. Az első kivételével igaz rám a legtöbb. De sajnos ahhoz képest amennyi lakkom van, nagyon unalmasan lakkozok és a blogomon is kevés mani szerepel. Ezen igyekszem változtatni. :)
    Egyébként baromi jó az első kép az oldalsó profilkép mellett. Ez a sok szín kellett a lelkemnek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :3 Igen elég színesek így együtt. :D Főleg télen ebben a cudar sötét időben esik nekem is jól a színek jelenléte. :)
      Mostanában sokszor van olyan, hogy még hordanék egy manikűrt, de "le kell mosni" mert kihívás van és kell készíteni a következőt. :D Én mostanában a nyomdázásra kattantam rá, lehet az is kezd kicsit unalmas lenni. :)

      Törlés
  13. Azt hgiszem én is elindultam a "lejtőn". Szerencsére a drága lakkokat én sem halmozom, mert egyszerűen sajnálok több ezer forintot kiadni egy körömlakkra, akármilyen szép is. Így is annyit halmoztam már fel, hogy azokat sem tudom elhasználni :) Nagyon szeretem azt is ha megdícsérik a körmöm néhanapján a kollégák. Moist én is a nyomdalemezekre vagyok rákattanva és abból találok folyton valami olyan mintát ami KELL, hiszen annyira jók és szépek vannak mindenhol :D Sajnos azt hiszem néha kicsit túlzásba viszem a shoppingolást, de vígasztal a tudat hogy azért ki is használom azokat amiket vettem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem néha mindenki túlzásba esik egy kicsit. :) De az nem is baj, csak tudni kell hol a határ, és nem állandóan túlzásba esni. :D
      A nyomdával én is így vagyok. :D

      Törlés
  14. Jó poszt, és érdekes :) És sajnos néhány pontja rám is igaz.
    Én úgy vagyok alapvetően a körömlakkokkal, hogy az elmúlt években megtaláltam az alapszínekből a tökéleteseket (Moyra, Essence, Golden Rose, Flormar), így ma már csak különleges, egyedi és sajnos drága lakkokat veszek a Naillandtől. Havi 2-3 darab nekem belefér, így viszont tuti nem járok úgy, hogy a fiókban már ott figyel egy tök ugyanolyan :)
    Viszont sajnos sosem kapok lakkokat, mert a barátaim és a családom abban a hitben élnek, hogy nekem már minden megvan otthon :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!
      Hát igen, hajlamosak azt hinni az emberek, hogy "neki már nem kell több lakk, úgysem tudok újat venni"... :D Pedig lakkból sosincs elég. :D
      Én a Naillendnél egyelőre csak GR JJ lakkokig jutottam el, mint legdrágább kategória. :D Biztos az is közrejátszik, hogy túl sok szép lakk van, és nem tudnék dönteni, ezért nem is gondolkodok inkább rajta, hogy ne vegye el az időmet. :D

      Törlés
  15. Én még szerencsére tudom türtőztetni magam, kb csak 80-90 lakkom van :D Ami szerintem még pont jó mennyiség. Így legalább egy lakkot többször is használok, és nem az van, hogy csak halmozom őket hetekig, kipróbálatlanul. Plusz mindegyiknek van egy-egy története, így személyesebbek is nekem a lakkjaim :3 Bármilyen hülyén hangzik... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó az még tök jó szám szerintem, azt kellett volna nekem is tartani. :D Már egy jó ideje nem számoltam meg őket mennyi lehet most a szekrényben... Inkább nem merem. :D Nekem vannak kiemeltebbek lakkokk, amik sűrűn kerülnek elő, viszont van olyan amit mindig csak nézegetek, de sosem kapok kedvet hozzá...

      Törlés
  16. <3 Imádtam olvasni minden egyes sorát ennek a bejegyzésnek, Timi! :)
    Teljes mértékben egyetértek veled, nekem sincs még indie lakkom és én is annyira meg tudok örülni egy Moyrának. :)
    És a dicséret is annyira jól tud esni, hogy az hihetetlen. Még az is, amikor utazok a trolin és látom, hogy valaki nagyon elkalandozott a körmeimen, nem is kell, hogy megdicsérje, látom a szemein, hogy tetszik neki. :D
    A nyomdalemezekkel én is így vagyok, mostanában inkább azokat nézem, mintsem a lakkokat. Nagyon nagy találmány volt, az biztos és szerencsére mindig jönnek ki újak újabb mintákkal, amikre én nem is gondoltam volna. Mondjuk paletta terén is csak a bps és a MO-ról is könnyen beszerezhetőek vannak meg, azaz a MoYou és a 2 Pet'la. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :)
      Nekem eddig a legjobb élményem az volt, amikor a Tescoban a kasszás srác dícsérte meg a körmeimet még vagy 3 éve. :D Na azt nem felejtem el. :3

      Törlés
  17. Jajjjajjaj! :D Félelemmel vegyes izgalommal mertem csak megnyitni a bejegyzést, ugyanis tisztán tudom, hogy függő vagyok, bár, még van kontrollom. Még lelkesít az alacsony árfekvés, és fél vesét sem adtam oda egy-egy ritka példányért, mentségem...az nincs túl sok, használom őket, és igyekszem gátat vetni a további felhalmozásnak. Szuper bejegyzés, és jót nevettem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Na igen nem is éri meg egy fél vese egy körömlakkért... :D Én néha úgy vagyok vele, hogy 300 Ft-ért, ha csak egyszer kenem fel is megéri egy lakk. :D De vannak frekventáltabb és kevésbé használt darabjaim is, amiket többször kellene elővennem.

      Törlés

Megjegyzés küldése