Meggyes psikóta

A legegyszerűbb, legközkedveltebb süti receptet hoztam ma nektek, a meggyes piskótát. Azt hiszem ez az amit nem lehet megunni, és bármikor jól esik. Egyszerű elkészíteni, és elrontani sem nagyon lehet... Több piskóta recepttel is próbálkoztam már, de állítólag ez a "tökéletes piskóta receptje", amióta ezt kipróbáltam csak így készítem ezt a sütit, mert szuper könnyű és pihe-puha lesz tőle a tészta.


Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • egy kis kakaó
  • egy üveg meggybefőtt (vagy friss megy)
Elkészítés:
Verd kemény habbá a tojások fehérjét és kicsit tedd félre. A tojások sárgájából a cukorból verj habot, majd szitáld hozzá szép lassan a sütőporos lisztet és a csipet sót folyamatos keverés mellett. Ha egynemű lett a massza forgasd bele óvatosan a tojásfehérje habot is. A tészta felét öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, a másik feléhez pedig ízlés szerint keverj hozzá kakaóport. A barna masszát csorgasd a sárgára márványosan, majd szórd meg a lecsöpögtetett magozott meggyel. 
kb 25 percre mehet a sütőbe 180 fokon. Ha kihűlt szeletelheted és porcukorral meghintve tálald. :)




Szeretitek ezt az egyszerű klasszikus édességet?

2 megjegyzés:

  1. jaj olyan fini ez a süti, nekem a kedvencem. :) igaz picit másabb a recept, és nálunk tarkabarka néven ismert :)))

    VálaszTörlés
  2. Mi is gyakran készítjük így el. :) Fincsi!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com