Szivárvány torta csapó kettő

Ahogy tavaly is, idén is szivárványszínű tortát álmodtam meg a születésnapomra, amit én készítek el. A tavalyi különösen jól sikerült szerintem, ott a piskóta volt rétegekben szivárvány színű, idén viszont a külső díszítésre helyeztem a hangsúlyt.


A tortához most két "instant" hozzávalót is használtam, időnként szeretek kísérletezni kész-félkész hozzávalókkal is. Egy tejszínes-vaníliás Dr.Oetker tortakrémet és Dr.Oetker fondantot próbáltam ki a torta elkészítésénél, és mind a kettő elnyerte a tetszésemet.

Hozzávalók:
A piskótához:
- 200 g margarin
- 1 csésze cukor (én fele-fele arányban használtam nyírfa és porcukort)
- 1 vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 ek vanília kivonat
- 1,5 csésze liszt
- 1 sütőpor
- 1/3 csésze tej
- 1/3 csésze színes tortadara

A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 zacskó Dr.Oetker tejszínes-vaníliás tortakrém
- 2 dl habtejszín


A tetejére:
- 1 doboz Dr.Oetker fontant
- színes cukordrazsék
- színes gyertyák

A torta díszítéséhez színes cukor bevonatú csokidrazsékat használtam fel, töltött és töltetlen M&M's-t, valamint Smartiest. Így utólag úgy érzem csak Smartiesal jobban tetszett volna, mert annak szép pasztelles színei vannak, de így sem lett rossz. :)

A Happy Birthday betűs színes gyertyákat a Tescoban találtam, ha jól emlékszem 400 Ft-ba került a szett. Szerintem nagyon mókás, és szuperül passzolt a tortához. :) Viszont instán érkezett egy megjegyzés, hogy nagyon hamar leégnek... És azt is nézzétek meg jó alaposan, hogy nincs-e a csomagban törött darab. Nekem szerencsére mind ép volt... 


Elkészítés:

A margarint melegítsd kicsit meg, és keverd habosra a cukorral. Add hozzá a vaníliát és a két tojást, majd keverd el benne ezeket is, ezután pedig jöhet a tej, amit szintén keverj el a habverővel. Végül add hozzá a sütőport, és folyamatos keverés mellett szépen fokozatosan mehet bele a liszt is. Ha kész a homogén massza szórd bele és keverd el a színes tortadarát is, de ez el is hagyható.

Oszlasd el két vagy három egyforma nagyságú torta formában a masszát és mehet a sütőbe 200 fokra kb 25-30 percre.

A torta eredetileg belül is színes lett volna (ILYEN), de úgy látszik ez a Dr.Oetker tortadara nem úgy működik, mint ami a linkelt posztban használt a készítő. Ezért nekem csak itt-ott lett kicsit kékes-zöldes színe a piskótának, a többi szín pedig felszívódott... Ezt nagyon sajnálom, mert így lett volna igazi szivárvány torta, de túltettem magam a problémán. :D


Amíg hűlnek a piskóta lapok elkészítheted a krémet. A vaníliás tortakrémhez 4 dl tejre van szükség, ezzel kell keményre verni. Mivel én kicsit édesnek találtam és kevés is lett volna így magában, ezért 2dl felvert cukrozatlan habtejszínt is kevertem hozzá.

Ha kihűltek a piskóta lapok tedd az elsőt egy tálra és kend meg a krémmel, majd mehet rá a második, újra krém és végül a harmadik lap. Ezt is kend meg vékonyan a krémmel és az oldalát is borítsd be a maradékkal.

Ha kész a krém nyújtsd ki a fondantot, ami nagyon egyszerűen megy. :) Én egyszer próbálkoztam itthon fondant készítéssel és katasztrófa lett a vége, ezért többször nem is futottam neki... :D De az az instant megoldás nagyon szuper, ha nem akarsz idegbajt kapni. :) A profik persze készítsenek sajátot, mert az az igazi. ;)

A kinyújtott cukormasszát pedig óvatosan tedd a krémmel megkent tortára és igazítsd formára. Ez után pedig jöhet a díszítés a drazsékkal és a gyertyákkal, ez a legjobb rész szerintem. :D Én előbb a nagyobb töltött M&M's-eket tettem fel, majd a töltetleneket színek szerint és a végére hagytam a pasztell Smartisokat. :) Kicsit bele kell őket nyomkodni a fondantba és akkor egész jól a helyükön maradnak. :) A legvégén pedig beszurkálhatod a színes gyertyákat.


Azt hiszem idén is sikerült igazán Timis tortát készítenem magamnak, öröm volt ránézni, hát még megenni. :D A vaníliás krém és a vaníliás piskóta szuperül harmonizáltak, nem volt se túl édes, se ízetlen a végeredmény. :) 






Szeretitek a színes, mókás tortákat?

Megjegyzések

  1. Isten éltessen nagyon sokáig!!! :))))))))))
    A torta szuper lett, ha maradt esetleg belőle egy szelet, máris írom a címem :P
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  2. Boldogságos szülinapot utólag is!! : )) annyira szépséges ez a torta ^_^
    az Oetkerrel most hétvégén énis "befürödtem" a zöld ételszínezéke valahogy nem színez... már a háromnegyed tubust rányomtam és kb. semmi. a mandulaaromának meg inkább alkohol íze volt : s

    VálaszTörlés
  3. Isten éltessen sokáig! :)
    Nagyon de nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon boldog szülinapot, így utólag! A torta pedig nyálösszefolyatós, most jöhetne egy (pár) szelet! :D

    VálaszTörlés
  5. Boldog Szülinapot :)
    Biztosan isteni finom lett, nagyon jól néz ki :D

    VálaszTörlés
  6. Az inspirációs torta is nagyon tetszik, de a tiéd is nagyon jó lett! :) Ilyen gyors-krémet mi is szoktunk használni (legutóbb pont két hete Édesanyám mandulatortájánál nyúltam érte), fondantot viszont még nem láttam nálunk a polcokon, de utána nézek majd! :) Én egyszer készítettem házi fondantot...hát... sehogy sem jött össze, végül túl sok lett, fél évig frigóból vettünk fel egy-egy adagra valót. :D Szóval egyelőre házi fondantban nem gondolkodom, de a Dr. Oetkeresről már nagyon sokat olvastam, kipróbálnám én is szívesen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jók ezek az instant dolgok néha. :)
      Én egyszer próbálkoztam fondanttal, de katasztrofális lett, ezért nem is próbálkoztam többször. :D

      Törlés
  7. Boldog szülinapot! :) Cuki lett a torta! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése