DIY páros kulcstartó

Katy blogján lehetett jelentkezni egy kreatív játékra, ahol Edit, a kreativajandek.hu webáruház tulajdonosa ajánlott fel páros fából készült kulcstartókat, amit a résztvevők kedvük szerint dekorálhatnak ki. Edit volt olyan kedves, és hármunknak Miskolcra el is postázta a kulcstartókat és részt tudtunk venni a játékban. :)


A kulcstartók dekorálásában csak a fantáziánk szabhat határt, szinte bármilyen technikával ki lehet őket dekorálni. Én most a kézenfekvő körömlakk helyett akril festéket használtam... Az akril festékkel szerintem egyszerűbb és gyorsabb dolgozni, ezért esett erre az anyagra a választásom. A kulcstartók elejét picit felreszeltem körömreszelővel a dekorálás előtt, ceruzával megrajzoltam a kitalált mintát, és a festékkel megfestettem. Amikor megszáradt az akril festék, akkor pedig színtelen körömlakkal fixáltam, és a lány babát fel is ékszereztem körömdíszítő félgyöngyökkel, ezt a még nedves körömlakkba nyomkodtam bele. :)

Edit számos jó tanáccsal látott el minket az e-mailjében, ezt meg is osztanám veletek, hátha kedvet kaptok Ti is a dekoráláshoz. A kulcstartókat INNEN rendelhetitek meg.

Mivel érdemes kezdeni?

Ha van szerszámod hozzá, akkor érdemes levenni a kulcstartó karikát a figuráról, így könnyebb dekorálni.
Majd hogy szebb és homogénebb eredményt kapj, kicsit csiszold meg a fát (az oldalát ne, csak a tetejét és az alját). Használhatsz csiszoló szivacsot vagy már kidobásra szánt körömreszelőt/polírozót. 
A figura oldalát ne fesd be mert ott nem fogja be szépen a festék csak a lapjait dekoráld.
A legszebben az akrilfestékkel tudsz dolgozni. Ha nincs ilyened, akkor használhatsz temperát, vízfestéket, színes ceruzát, filcet, körömlakkot, smink tust, stb. Ha a filctoll mellett döntöttél akkor érdemes csiszolás előtt valamilyen festékkel kicsit lealapozni a felületet, hogy a fa rostjai mentén ne fusson szét a filctoll tintája.

Milyen technikákat alkalmazhatok?
Bármilyet! :) Nyomdázhatsz, decoupage-olhatsz, matricázhatsz, gyöngyözhetsz, textilt is használhatsz, akár még horgolhatsz is :)
Az alkotásodat tartósabbá teheted, ha vékony rétegben lelakkozod, akár színtelen körömlakkal is.
A figurák mindkét oldalát dekorálhatod! Ha nem vagy biztos a dolgodban az egyik oldalon ceruzával rajzold elő a képet, és tudsz radírozni ha kell. :)


Először úgy gondoltam ajándék lesz  a kulcstartókból, de aztán ahogy gondolkodtam mit is fessek rájuk az pattant ki a fejemből, hogy mi lenne, ha magunkat festeném meg... Ha valaki nem ismerne rá a babák kilétére, akkor az alábbi fotó segíteni fog benne. :D


A babák arcán lett volna még mit finomítani, de így jött össze... Nem nagyon volt lehetőség már korrigálni, és nem volt túl sok időm, ezért megelégedtem a kicsit nyomi arckifejezésekkel... :)


Hogy tetszik nektek a dekorálható kulcstartó ötlete?


Megjegyzések

Megjegyzés küldése