Valentin napon leptem meg a páromat ezekkel a mini fánkokkal, amik nagyon fincsik lettek, bár frissen melegen sokkal jobban voltak, mint másnap. Másnapra picit kiszáradtak, egy kis mikrózás segített rajtuk. Áfonya lekvárral isteni finomak voltak. :)
- 25 dkg liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 3 púpos evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 db kisebb tojás
- 2 dl tejföl
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat dolgozd egynemű tésztává, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kb ujjnyi vastagra. Én egy feles pohár és alma magház eltávolító segítségével szaggattam ki a kis karikákat. Nagyon kis cukik lettek ezek a mini fánkok, és egész gyorsan meg is sültek az olajban, mikor az egyik oldaluk szép aranybarna lett megfordítottam őket, hogy a másik oldaluk is megsüljön. Majd papírtörlőn felitattam róluk a felesleges olajat.
Szeretitek a fánkot? Készítettetek már minifánkot?
Nyamiii! :) Én még sose készítettem, mert minden fánkos recept olyan bonyolult vagy csak annak tűnik, de ez a recept tetszik, szóval lehet megpróbálkozok majd végre a fánksütéssel! :)
VálaszTörlésAbszolút nem egy nehéz recept, és nem is kellenek hozzá nagyon különleges dolgok. :) Szerintem érdemes kipróbálni. :)
TörlésAnnyira nagy fánk rajongó nem vagyok, de néha megkívánom. A strandokon és hasonló helyeken kapható mini fánkokat viszont imádom :D Kipróbálom majd szerintem egyszer ezt a receptet.
VálaszTörlésÉn még nem ettem ilyen "kifőzdés" minifánkot, pedig nagyon guszták, éppen ezért akartam kipróbálni. :D
TörlésÓ fánkok. Nagyon jól néznek ki :D
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki :)
VálaszTörlésNagyon guszták ^^
VálaszTörlésKöszi lányok! :)
VálaszTörlés