Mini fánkok

Valentin napon leptem meg a páromat ezekkel a mini fánkokkal, amik nagyon fincsik lettek, bár frissen melegen sokkal jobban voltak, mint másnap. Másnapra picit kiszáradtak, egy kis mikrózás segített rajtuk. Áfonya lekvárral isteni finomak voltak. :)


Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 3 púpos evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db kisebb tojás
  • 2 dl tejföl
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
A hozzávalókat dolgozd egynemű tésztává, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kb ujjnyi vastagra. Én egy feles pohár és alma magház eltávolító segítségével szaggattam ki a kis karikákat. Nagyon kis cukik lettek ezek a mini fánkok, és egész gyorsan meg is sültek az olajban, mikor az egyik oldaluk szép aranybarna lett megfordítottam őket, hogy a másik oldaluk is megsüljön. Majd papírtörlőn felitattam róluk a felesleges olajat.




Szeretitek a fánkot? Készítettetek már minifánkot?

8 megjegyzés:

  1. Nyamiii! :) Én még sose készítettem, mert minden fánkos recept olyan bonyolult vagy csak annak tűnik, de ez a recept tetszik, szóval lehet megpróbálkozok majd végre a fánksütéssel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút nem egy nehéz recept, és nem is kellenek hozzá nagyon különleges dolgok. :) Szerintem érdemes kipróbálni. :)

      Törlés
  2. Annyira nagy fánk rajongó nem vagyok, de néha megkívánom. A strandokon és hasonló helyeken kapható mini fánkokat viszont imádom :D Kipróbálom majd szerintem egyszer ezt a receptet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még nem ettem ilyen "kifőzdés" minifánkot, pedig nagyon guszták, éppen ezért akartam kipróbálni. :D

      Törlés
  3. Ó fánkok. Nagyon jól néznek ki :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com