Kedvenc körömlakk márkám: Moyra

Ma a kedvenc körömlakk márkámról, a Moyráról hoztam egy posztot nektek. Összegyűjtöttem milyen lakkjaim vannak tőlük, és egy kis összefoglalót írtam hozzájuk mi a tapasztalatom velük, és miért szeretem az adott kollekciót. Már régóta érik ez a poszt bennem, pár hónappal ezelőtt el is készítettem a képeket, de aztán lusta voltam vele foglalkozni... Úgyhogy most fotózhattam újra, mert több új szépség is helyet kapott a kollekciómban.


Bár elég sok lakkal rendelkezem ettől a márkától nem minden kollekcióból büszkélkedhetek példányokkal, mert van azért ami nem fogott meg és nem ruháztam be olyan darabra. De a kollekciók nagy része nálam telitalálat volt, így elég sokról tudok nektek véleményt írni.


Miért a Moyra az egyik kedvenc márkám? Mert jó minőségű lakkokat kaphatunk náluk elérhető áron. Folyton előrukkolnak valami újdonsággal, találunk a kínálatukban homok, holo, metál, gél hatású, suede, matte és selyem fényű lakkokat is szintén elfogadható árkategóriában. Bár sokáig csak ültek a babérjaikon, de kb egy éve valami beindult és azóta csak ontja magából a márka az új jobbnál jobb kollekciókat.

SAND EFFECT LAKKOK
--------------------------------------------------------------


Ezzel a kollekcióval kezdődött a szerelmem a márka iránt. (Bár előtte is voltak már Moyra lakkjaim a sima kiadásból.) Amikor berobbantak a piacra a sand lakkok, akkor eleinte csak a drágább márkáknál lehetett megtalálni az ilyen típusú lakkokat, mint például az OPI. Mivel én sóher vagyok, és nem vagyok hajlandó 2000-3000 Ft-ot költeni egy körömlakkra (mert úgyis annyi van itthon, hogy Dunát lehetne vele rekeszteni), így csak álmodoztam a homok lakkokról. De aztán jött a Moyra és piacra dobta a Sand Effect kollekcióját és én rohantam is a fodrászkellékesbe hogy egyből felvásároljak belőle hármat, majd kicsit később a negyediket is. :) A kollekció hat lakkból áll, de nekem a két sötét lakk nem igazán tetszik. Két rétegben tökéletesen fednek és az elég érdes homoklakk kategóriába tartoznak. ITT, ITT és ITT olvashattatok a négy lakkról. Aki olcsó homok lakkra vágyik, annak tökéletes választás lehet. Bár a színek választéka nem olyan nagy.


VIVID SAND LAKKOK
--------------------------------------------------------------


Egy másik szuper kollekció amivel előrukkoltak az a Vivid Sand. Újabb homok lakkok közül válogathattunk, csak ezúttal neon színekben. Ráadásul kétféle finisht is hoztak, egy csillámosat és egy mattabb verziót. Ebben a kollekcióban kilenc lakk kapott helyet, négy csillám mentes és öt csillámos. A két verzióban nagyon hasonló színek vannak, csak árnyalatnyi különbségeket lehet felfedezni. Az én szívem a csillámos változatokhoz húzott, így azokból hoztam el egyből négyet. Az ötödiket csak azért nem tettem a magamévá, mert az is pink, csak egy kicsit rózsaszínesebb, nem ilyen lilás, mint amit megvettem. Szintén két rétegben fednek, viszont kevésbé érdesek, mint a Sand Effect kollekció lakkjai. ITT olvashattatok róluk. Aki szereti a neon színeket és a homok hatást, annak kötelező a kollekció. :)


SUGAR SAND LAKKOK
--------------------------------------------------------------


A harmadik sand kollekció a Sugar sand. Ebben a kollekcióban pasztellesebb cukorka színek kaptak helyet kevésbé érdes végeredménnyel.  Ebben a kollekcióban 8 színt találunk. Talán nem meglepő, hogy én a rózsaszínes-lilás árnyalatokra ruháztam be... Bevallom őszintén eleinte nem varázsolt el ez a kollekció, de azért adtam neki egy esélyt. Az nem tetszett a lakkokban, hogy nagyon gyöngyházasak, én kicsit mattab végeredményt vártam. Ezek is két rétegben szépen fednek, bár a világos rózsaszínből fel lehet kenni egy harmadik réteget is. ITT olvashattatok róluk. Királylányoknak kötelező a kollekcióból legalább egy darab. :)


HOLOGRAPHIC LAKKOK
--------------------------------------------------------------


A Sand effect lakkok után a másik nagy mérföldkő szerintem a Holographic kollekció volt, amiben holos lakkok kaptak helyet, méghozzá hat csodás árnyalat. A holo lakkok ugyanabba a kategóriába tartoztak nekem, mint a sand lakkok. Eleinte csak a drágább márkáknál voltak megtalálhatóak, így csak csorgattam nyálam rájuk. De aztán jött a Moyra és egyből elérhetővé vált ez a finish is számomra. Mint láthatjátok ezek közül egyet sem tudtam otthagyni. Csodás színe van az összesnek. Két rétegben fednek ezek a lakkok is, bár kicsit trükkösen kell őket felkenni, mert ha nem vastagon egy mozdulattal tesz az ember, akkor visszaszedi a második réteg az elsőt. Hajlamosak a körömvégi kopásra is, de ezet a két kis hibát leszámítva szerintem szuper a hollekció. A holo hatásuk csodás, napsütésben csak úgy szikráznak ezek a lakkok. ITT, ITT, ITT és ITT olvashattatok róluk. Amellett, hogy csodásan néznek ki pozitív tulajdonságuk, hogy nyomdázásra is alkalmasak. :) Így egyből két érv szól mellettük, hogy megvegye őket az ember.


SEA SALT LAKKOK
--------------------------------------------------------------


A Sea Salt kollekcióval kapcsolatban vegyes érzelmei voltak eleinte, nem tudtam eldönteni, hogy tetszenek-e ezek a lakkok, vagy sem. De csak elmentem a boltba élőben is megnézni őket és úgy már eléggé bejövősek voltak. Ezek a lakkok attól különlegesek, hogy színes alapban kisebb és nagyobb fehér csillámok úszkálnak, és olyan hatást adnak a lakknak, minta sósak lennének. Ebben a kollekcióban hét lakk kapott helyet, az én két kedvencem a lila és a közép rózsaszín. Szerintem a világosabb színekben jobban mutatnak ezek a fehér glitterek, mert nem színezi el őket a körömlakk. A legtöbb szín szintén két réteges, viszont igénylik a fedőlakkot, mert különben kicsit érdesek. ITT olvashattatok róluk. Aki szereti a matt csillámokat és a furcsa lakkokat, az örömét lelheti a kollekcióban.



GEL LOOK LAKKOK
--------------------------------------------------------------


A Gel Look kollekcióból nem sok lakkot tudhatok a magaménak, amin szerintem változtatni fogok, mert állítólag ők is jól nyomdázásra. Ritánál megnézhettek négy árnyalatot, hogy teljesítenek. Csak azért nem rohantam még le a Gel Look polcot a fodrászkellékesben, mert a legtöbb színhez van már hasonlóm itthon. De legközelebb jól szét fogok nézni közöttük, hátha találok olyat, amilyen még nincs. :) Folyamatosan frissül egyénként ez a kollekció, ősszel és karácsonykor is jöttek ki új színek. A kollekcióban helyet kapó lakkok gél lakk hatást ígérnek, vagyis csodaszép fényesek. Találunk krém finisht, és csillámos lakkokat is kollekcióban. Ha jól számolom jelenleg 51 árnyalat közül válogathatunk. A két krém finishű lakkról ITT olvashattatok



SUEDE & METAL EFFECT LAKKOK
--------------------------------------------------------------


A Suede és a Metal Effect kollekció nem különösebb áll közel a szívemhez, mert inkább a krém finishű lakkokat részesítem előnyben. Viszont mivel a Metal Effect kollekció lakkjai tökéletesek nyomdázásra és a Suede Effect lakkokal is szépen lehet nyomdázni ezért beruháztam kettő-kettő árnyalatra. A Metal Effect kollekció lakkjai, mint a nevük is mutatja metál finishűek, a Suede Effect lakkok pedig matt csillámosak. Sokkal többet nem is nagyon tudok róluk írni, mert eddig szinte csak nyomdázásra használtam őket. Ritánál megleshetitek milyen szuperek nyomdázásra a metál lakkok.


SUEDE & METAL EFFECT LAKKOK
--------------------------------------------------------------


Az Aqua Jeans kollekcióból csak egy lakkot tudhatok magaménak, mert a többi nem igazán fogott meg. A lila csillámokkal megspékelt királykék blah-blah-blue volt az áldozatom. Igazából én nem igazán érettem ezt a kollekciót, minket kellett ennyi kék lakkot csinálni, de végül is ők tudják. :)


SIMA MOYRA LAKKOK
--------------------------------------------------------------

Több lakkom van a "sima" kategóriából is. Próbáltam őket kategorizálni, és így csoportba szedni.


Csillámos és fedő lakkok. A jobb szélső nude csillámos és balról a második türkiz csillámos lakk az első Moyra lakkjaim között volt. Nem írnél róluk sokat, mert nem látom értelmét. Inkább fedőlakknak ajánlanám őket, a három jobb szélsőt is, mert elég gyengén fednek. Jobbról a második lilás irizáló lakk bármilyen lakk felé felkenve izgalmas végeredményt ad.


A jobb oldali alaplakkot véletlenül vettem meg, azt hittem mattító lakk... De azt hiszem ettől függetlenül egyszer el fog fogyni. Elvileg körömerősítős is, de ezt nem igazán tapasztaltam. A fehér lakkot imádom, tökéletes nyomdázáshoz. A fekete sem rossz hozzá, de nem az igazi. Blról a második lakkor is véletlenül vettem meg, az igazi fehéret akartam, de ez akadt a kezembe, és már csak itthon jöttem rá a tévedésre. Felkenve nagyon átlátszó, még három rétegben is átlátszik a körömvég. Ráadásul nekem nem is fehér, hanem rózsaszínes. Francia alaplakknak, vagy Jelly sendwichhez viszont tökéletes.


A lilás rózsaszínes lakkoknak általában nem nagyon tudok ellenállni... Mind az öt szép árnyalat szerintem, jobbról az első kettő apró csillámos, a harmadik holo csillámos, a maradék kettő pedig krém finishű. 


És a végére egy vegyes krém finishű csoport, mind a négy lakk szinte tökéletesen fed egy rétegben is. A taupe-nak és a bordós hús színnek szerintem igazán különleges színe van.



Megjegyzések

  1. Most számoltam meg, 39 Moyrám van mindenféle kollekcióból. Nekem is ez a kedvenc márkám, olcsó, remek az állaga és az ecsete, rajtam fedőlakkal 3 napig szép.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is sok Moyra lakkom van , nekem is nagy kedvencem ez a márka.
    Az utóbbi időben nagyon sokat fejlődtek:)
    Tartósak , olcsók és tökéletes az állaguk:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. AZ utóbbi 1,5 évben nagyon berobbantak, pont ma láttam, hogy megint kijött egy újabb kollekció. :)

      Törlés
  3. Egyet értek, nekem is régóta ez a kedvenc, mert olcsó és jó, a drága lakkok se tartanak tovább rajtam, mint az olcsóbbak. Persze azért szeretnék néhány drágábbat is, ha megtehetem. :) A Goldn rose lakkok is kedvesek nekem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sokáig nem voltak "drága" lakkjaim. Nálam már a Catrice, Avon, Rimmel is a drága kategóriába tartoznak. :D De amikor akciósak szoktam belőlük venni. De 2000-3000 Ft-os lakkokat szerintem sosem leszek hajlandó megvenni, legalábbis teljes áron biztos nem, amíg vannak ilyen kincsek, mint a Moyra, töredék áron. :D

      Törlés
  4. Nálam is nagy kedvenc de a Golden Rose és a Lovely is, nem is tudom melyikből van több :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem GR-jeim nem nagyon vannak, pedig azokról is sok jót szoktam olvasni. Lovely van egy pár, főleg homoklakkok. :D

      Törlés
  5. Nekem összesen két moyra lakkom van...a metál kollekcióbol az a lila, ami neked is, és egy mattosito fedőlak... XD
    Szeretem őket, de van egy rakás lakkom....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem tudom nálam hogy gyűlt fel ennyi, az utóbbi 1,5 év és az újabbnál újabb kolekciók az oka. :D Sosem tudok választani a színek között, ezért elhozok vagy 3-4-et. :D

      Törlés
  6. Régebben nem szerettem a Moyra lakkokat, de az utóbbi időben többet is vásároltam belőlük és megkedveltem őket. A kedvenceim a metál lakkok, mert jól lehet velük nyomdázni, épp ezért szeretnék beszerezni néhányat a Suede lakkok közül is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azóta vásárolom őket halomra, amióta úgy beindultak az új kollekciókkal, meg amióta megtudtam hol van a kincsesbányájuk. :D

      Törlés
  7. Szuper poszt - és igen szép gyűjtemény! :) Megkérdezhetem, hogy a "Sima Moyra lakkok" kategóriából a harmadik képen a lila holocsillámos csodának mi a böcsületes neve? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nincs neve, csak egy száma, 43. :)

      Törlés
  8. Hű, mennyi szépség :) Én is szeretem a Moyra lakkokat, bár nincs belőlük annyim, mint szeretném.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én még kb az egész gel look kollekciót fel tudnám vásárolni annyira jó színei vannak. De szinte mindegyikhez van már hasonlóm, ezért nem tettem meg eddig. :D

      Törlés
  9. Fu annyira csodásak! Nekem egy bajom van velük, képtelenség Szekszárdon beszerezni :( Olyan szomorú vagyok miatta!!! Különösen a sugar sand effect lakkjaik vonzanak, lehet hogy majd írok is neked privátot ez ügyben, ha nem gond! Nekem most egy sárga és egy rózsaszín Moyrám van, amikre véletlenül ráakadtam egy kis butikban. Még nem tudtam kipróbálni őket, de tűkön ülve várom a pillanatot. Szerintem nagyon elfogadható áron vannak és baromi érdekes kollekciókat hoznak ki, úgyhogy szerelem!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen a beszerezhetőség a nagy baj velük, nem mindenhol lehet őket kapni, nekem nagy szerencsém van ezzel a fodrászkellékessel. :)

      Törlés
  10. Szép kis csoportkép:). Amin meglepődtem, hogy a Silke Nude vagy a Bubble Gum kollekciókból nem kerültek be lakkok a gyűjteményedbe.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Bubblegumból azért nincs, mert azon kívül, hogy matt finishűek nem agyon találtam bennük fantáziát, és már mindegyik színhez van nagyon hasonlóm... A Silk nude-ok nem rosszak, de igazából nem fogtak meg annyira, de ez még változhat, egyre lehet be fogok nevezni egyszer. :D

      Törlés
  11. Szép kis csoportkép:). Amin meglepődtem, hogy a Silke Nude vagy a Bubble Gum kollekciókból nem kerültek be lakkok a gyűjteményedbe.

    VálaszTörlés
  12. Na igen, a Moyra nagyon beindult az utóbbi időben, és én nagyon örülök ennek a fejlődésnek! Régen azt gondoltam, hogy ezek gagyi lakkok, de ma már a legtöbb kincset náluk találom meg. :) Tetszik, hogy összefoglaltad, hogy mennyi lakkod is van tőlük, szép szám. ;) És köszi, hogy megemlítettél engem is. :) :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó dolgokkal rukkolnak elő szerintem. Én most egy élénkebb és egy sötétebb színű holo kollekcióra vágyom. :D Hátha kijönnek vele. Annak idején a Vivid sand lakkokkal is az után álltak elő, hogy arra gondoltam kellene már valami élénkebb színű sand lakk. :D

      Törlés
  13. Az első ami eszembe jutott a posztodról, hogy végre egy körömblogger akinek a lakkjain látszik hogy használja is őket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Ennek örülök, Igyekszem minél többet használni őket. bár azért nálam is vannak lakkok amik csak nagyon ritkán kerülnek elő, de olyanok is, amik nagyon sokszor... :D

      Törlés
  14. No, amint lesz időm, én is megszámolom a Moyra lakkjaim :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Érdemes, én nem is tudtam, hogy nekem ennyim van... Nem tűnik ilyen soknak a dobnozban. :D

      Törlés
  15. Wow, kemény ez a kollekció! :D
    Nálam a legtöbb lakk China Glaze-ből van, én náluk vesztem el. Azonban Moyra-ból is van szép számmal a készletemben, ahogy elnézem. :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése