DIY adventi dekorációk

Nem vagyok egy nagy karácsony fan, és kifejezetten utálom, amikor már október végén karácsonyfák és más ünnepi dekorációk vannak az üzletekben. Két éve elkapott valami kreativitás, és készítettem ezt-azt, ez tavaly alább hagyott, idén viszont megint kitaláltam pár egyszerű dekorációt, amit a héten meg is valósítottam. Két éve nagy sikere volt páromnál a gyufásdobozokból készült adventi naptárnak, de tavaly kimaradt az adventi naptározás a munka miatt. Most viszont újra rávettem magam és nekiálltam adventi naptárat készíteni apró finomságokkal. :)


A kellékek nagy részét a KIK-ben vettem, ahol egyébként sok jó dolgot lehet találni egész kedvező áron. Csak arra kell figyelni, hogy nehogy mindent megvásároljon az ember... :D Viszont sok kicsi sokra megy sajnos, így végül egész sokat sikerült költenem, ahhoz képest, hogy úgy indultam el, hogy egy kb 1000 Ft-os koszorút akarok csak csinálni...

DIY adventi naptár


Hozzávalók:
  • képkeret 
  • karton papír
  • csomagolópapír
  • díszszalag
  • csipeszek
  • és a legfontosabb, az apró finomságok
A képkeretet a YISK-ben vettem, akciós volt 1000 Ft, egy 30*40 cm-es képkeretért ez egész baráti ár. De ha van otthon használaton kívüli képkeret, vagy parafa tábla az még jobb. A csipeszeket és a matricákat a KIK-ben vettem, a csipesz szett 630 Ft volt, a matricakészlet pedig 180 Ft. A csomagoló papírok az Auchanból vannak 170 Ft volt darabjuk. Próbáltam olyan édességeket válogatni, amikből 3-4 db van egy csomagolásban, nem nagyobbak egy bonbonnál, és így könnyen becsomagolhatóak egységesen.


Az elkészítés pedig roppant egyszerű, akár még a hétvégén is belefér, annak aki szeretne egy egyszerű naptárat készíteni. A piros kartonpapírt méretre vágtam, hogy beleférjen a képkeretbe, és a helyére raktam. A díszítőszalagból akkora darabokat vágtam, hogy körbeérjék a képkeretet és meg tudjam őket kötni csomóra hátul. Celluxal rögzítettem a szalagokat a képkeret hátoldalán. A csomagolópapírból téglalap alakú darabokat vágtam ki, ebbe tettem bele az édességeket és kis batyut formáltam belőlük (az édességet a papír felső középső harmadába helyeztem el, két oldal behajtottam a csomagolópapírt a hosszú oldalánál, majd félbehajtottam hosszában is, így egy kis batyut kaptam) amiket a díszítőszalaggal tekertem körbe. A kis batyukat pedig a csipesszel rögzítettem a kereszt irányú szalagokon. A batyuk mögé a kartonra én még számokat is ragasztottam, hogy amikor eltűnnek a meglepetések akkor se legyen olyan üres a tábla. 





Még több jópofa, egyszerű ötletet találtok EZEN az oldalon. Nekem a vécépapír gurigás szaloncukor kinézetű naptár az egyik kedvencem ezek közül. :)

DIY adventi koszorú pofon egyszerűen



Hozzávalók:
tál
4 db gyertya
4 db masni
kis gömbdíszek
csillag alakú hungarocell díszek

Ehhez a díszhez mindent a KIK-ben szereztem be, a 4 db gyertya 630 Ft, a masni 290 Ft, a két gömb dísz készlet 290-290 Ft, a hungarocell csillagos szett 630 Ft volt.




Az elkészítés mindössze annyi, hogy a gyertyákra rögzíteni kell a masnikat, én ezt díszszalaggal tettem meg. A négy gyertyát elhelyeztem a négyzet alakú tál közepére, körbe raktam szimmetrikusan a két méretű gömbdísszel és pár hungarocell csillagot is tettem a tálra.



DIY karácsonyi gömbdísztál

Hozzávalók:
egy szép tál
kis gömbdíszek
tetszés szerint más apróságok (én a koszorúhoz vett csillagokat és masnit használtam még)

A dolgunk mindössze annyi, hogy a kiválogatott díszeket tegyük bele a tálba és ízlésesen rendezzük el. :)



A dekorációhoz még egy mini műfenyőt is segítségül hívtam, aminek a feldíszítésénél a koszurúhoz és a tálhoz vett masniból és csillagból is használtam néhány darabot, így igazán egységes lett a kis karácsonyi sarok összképe. :)





Bevallom őszintén én annak ellenére, hogy elkészítettem a naptárt és a koszorút még abszolút nem vagyok karácsonyi hangulatban, de majd megjön... :D A karácsonyi hangulatú manikűröket viszont már kitaláltam mik lesznek... :)

Ti karácsonyi hangulatban vagytok már?

Megjegyzések

  1. a naptár jó ötlet, jövőre szerintem megcsinálom én is. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon cuki minden, igazán hangulatba hoz pedig én se vagyok Karácsony-fan...

    VálaszTörlés
  3. Remek lett minden, jól passzolnak a színek. :)

    VálaszTörlés
  4. jól néznek ki : ))
    a Kikben nagyon jó cuccokat lehet beszerezni : )

    VálaszTörlés
  5. Olyan széééééééépek. *________*
    Én pedig olyan hatalmas karácsony-fan vagyok, hogy már szeptemberben elkezdem számolni a napokat visszafelé.. :D

    VálaszTörlés
  6. Szuper lett minden, szépen passzolnak egymáshoz! :)
    Én nagyon szeretem a karácsonyt, de visszafogom magam és nem gondolok rá (sokat) októberben, főleg mert az Emberem is morog, ha túl korán kezdem :)

    VálaszTörlés
  7. Ó de szép mindegyik *-* nagyon tetszenek, főleg persze az adventinaptár :D

    VálaszTörlés
  8. Wow, nagyon szép mindegyik dekoráció! Olyan mintha egy katalógusba készültek volna a képek, profi munka :) Talán a naptárt elkészítem

    VálaszTörlés
  9. *----* gyönyörűek, most nem készítek semmit, majd jövőre, de gyertyákat én is ilyen tálba szoktam megoldani díszítésekkel :) Klassz ötletek :)

    VálaszTörlés
  10. Ez a kis tasakos adventi naptár nagyon tetszik ^^ Én minden évben újat találok ki, egyszer dobozkákat hajtogattam, tavaly tölcsérek voltak, idén lehet kis csomagocskák lesznek, úgy is maradt még csomaolópapírom tavalyról, ami már nem tetszik annyira, de ide el tudnám használni :)

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm szépen lányok! örülök, hogy tetszenek a dekorációk. :) Annak meg még jobban, ha ki is próbáljátok. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése