Almás finomságok

Itt az alma szezon, amit én szertek kihasználni, és többféle almás finomság is készült az elmúlt hetekben. Az egyiket már olvashattátok nemrég, ami nagy kedvencem, az almás pitét. Most pedig három másik almás finomságot hoztam nektek.


Almás muffin

Én a lenti mennyiséget dupláztam, mert sok muffinra volt szükségem, és így is elég gyorsan elfogyott egyébként... A duplázott mennyiségnél és fele-fele arányban használtam finom és rétes lisztet. 



Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
15 dkg margarin (olvasztott)
3 db tojás
fél csomag sütőpor
10 dkg porcukor
1 dl tej
fahéj
4 alma reszelve

Az alma kivételével piskóta massza állagúvá kevertem a hozzávalókat, majd hozzáadtam a 8 db lereszelt almát, és ezeket is eldolgoztam benne egyenletesen. a masszát muffin formákba kanalaztam, kb 70 db pici muffinom lett (1-1,5 ek nagyságú muffin formával dolgoztam). A sok almától nagyon finom lett szerintem. Az eredeti receptben csak 2 almát írtak a szimpla adaghoz, amit én nagyon keveselltem... 




Extra almás piskóta egy kis extrával

Az alap receptet már olvashattátok a blogon ITT. (Ebből is látszik mennyire szeretem ezt a pofon egyszerű nagyon finom sütit...) Most viszont még egy kis extra almát reszeltem a piskótába is, és vanília sodóval tálaltam a kockára vágott sütit. :)


Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 csésze cukor
- 2 csésze liszt
- 1 csésze tej
- 1 csomag sütőpor
- egy kis fahéj
- egy kis fahéjas porcukor
- 5-6 hámozott alma


Elkészítés:
A cukrot keverd simára a tojással, add hozzá lassan a tejet, lisztet, sütőport, és keverd az egész masszát simára. Adj hozzá egy kis  fahéjat és keverd el benne. A tésztát öntsd egy közepes méretű tepsibe.
Hámozd meg az almákat, és távolítsd el a magházat, cikkezd fel őket vékonyra vagy kockázd őket kicsire, én most így tettem és szórd a piskótára. Hintsd meg az egészet fahéjas porcukorral, tedd sütőbe kb 180 fokra és süsd aranybarnára. Tálalás előtt szórd meg újra fehéjas porcukorral.




Almás-kókuszos zabkása

Ez is volt már a blogon régebben ITT, nagyon egyszerű elkészíteni és tökéletes reggeli lehet.


Hozzávalók egy adagra
- fél bögre zabpehely
- 1 vagy bögre tej
- ek méz ha édesebb ízt szeretnénk, én nem mindig adom hozzá.
- 1 alma lereszelve
- kókuszreszelék ízlés szerint

Az összes hozzávalót tedd egy kis fazékba és közepes lángon főzd össze, amíg tejberizs állagú nem lesz a cucc. :)


Szeretitek az almás édességeket?

4 megjegyzés:

  1. A zabkásás a kedvencem. :D Mi is rengetegszer készítünk almás sütiket, szüleim nagyon szeretik, s így az alma sem romlik ránk. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha bevállt a zabkása. :) Én is pont ezért szoktam almás sütiket készíteni... :D

      Törlés
  2. Ami almás, az csak jó lehet - főleg fahéjjal megspékelve :P

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com