Brokkolis ricottás canelloni

Az egész úgy kezdődött, hogy vásárlás közben ráakadtunk a canelloni tésztára, ami nagyon jó bulinak tűnt, mert milyen vicces lehet megtölteni... Ezért meg is vettük gyorsan és másnap neki is álltam ennek a töltött szószos tésztának... :)


Hozzávalók:
250 g canelloni tészta

A töltelékez:
250 g ricotta
1 nagy brokolli
1 dl főzőtejszín
sajt
só, bors, szerecsendió, fokhagyma granulátum

A mártáshoz:
5-6 dl tej
5 dkg vaj
5 ek liszt
só, bors
szerecsendió


Elkészítés:
  • Főzzük meg a rózsáira szedett brokkolit sós lobogó vízben, majd csöpögtessük le, és egy kis tejszínnel turmixoljuk össze annyira, hogy pici darabok azért maradjanak benne, ízesítsük ízlésünk szerint, én sót, borsot, szerecsendiót és fokhagyma granulátumot tettem még hozzá. tegyük vissza még kicsit melegedni, és adjuk hozzá a ricottát, valamint reszelt sajtot, és kicsit főzzük össze.
  • Készítsük el a besamel mártást, a vajat olvasszuk fel és pirítsuk meg rajta a lisztet, ha megpirult öntsük hozzá a tejet és kavargatás közben főzzük sűrűre. A felét öntsük a hőálló tepsibe.
  • Most jön a legnehezebb feladat, ami közben én a legtöbbet káromkodtam... A tészta megtöltése a krémmel. :D Nem volt itthon habzsák, ezért a zacskós verzióhoz kellett folyamodnom. Nos először a lyuk lett túl kicsi és nem ment bele rendesen a tésztába a krém, majd mikor erősebben nyomtam hátha jobb lesz elszakadt a zacskó... :D Szóval az én tippem, hogy dupla zacskóba töltsétek a krémet és elég nagy lyukat vájatok a csücskére. :)
  • A megtöltött tésztákat rendezzük a tepsibe szépen sorban egymás mellé, és ha az összes benne van öntsük le a maradék mártással és szórjuk meg reszelt sajttal, és mehet is a sütőbe kb 190 fokra 30-40 percre.




Ettetek már ilyen tésztát? Kipróbálnátok?

Megjegyzések

  1. Hmm, még sosem ettem, de valami fantasztikusan ínycsiklandozónak néz ki! :D Szerintem hamarosan kipróbálásra kerül! :D

    VálaszTörlés
  2. Jajj, hogy ez milyen guszti *-* nagyon jól hangzik! Viszont ezzel a tésztával még nem is találkoztam :$

    VálaszTörlés
  3. Ezer éve csináltam canellonit, de az olyan bolognai ízvilág volt. Ez nagyon guszta, lehet kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  4. Hű, de guszta, és leírás alapján is remek lehet :)

    VálaszTörlés
  5. Jujj, de nagyon guszta. :P Imádom a canellonit, de így még nem készítettem, csak sütőtökös és bolognai változatban. :) Ezt is ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
  6. Hétvégén elkészítem, nagyon jól néz ki! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése