Pizzás csiga / kifli

Ismét egy olyan finomságot hoztam, aminek már olvashattátok a receptjét a blogon, viszont most kicsit újítottam rajta és más köntösbe öltöztettem szinte ugyanazt a receptet. Ez pedig nm más, min a pizzás, virslis kifli. Ezúttal virsli helyett lereszelt csirkemell és kukorica került bele, valamint kifli helyett csiga alakot kapott.


Hozzávalók:
50 dkg liszt
- 2 dkg cukor
- 3 mokkáskanál só
- 6 dkg margarin
- 1 élesztő
- 3 dl tej
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos cukor tejbe, és hagyjuk felfutni, majd adjuk a többi hozzávalóhoz és gyúrjunk belőle tésztát. hagyjuk pihenni, amíg megkel.

Ezután én három részre szedtem a tésztát és hosszú keskeny téglalapra nyújtottam ki. Ezt megkentem bolognai szósszal (1 bolognai szószt 3 dl vízben felfőztem egy kis lepirított hagymával.) majd megszórtam lereszelt sült csirkemellel és kukoricával majd a hosszabbik végénél fogva feltekertem csiga alakba. A feltekert tésztát kb ujjnyi vastag szeletekre vágtam és tepsire fektettem. kb 200 fokon sütöttem aranybarnára. :) Egyszerűbb változat, mint a kifli, kevesebb a szöszmöszölés vele, de legalább annyira finom. :)




Egyszerűen imádom ezt a pizzás kifli receptet, úgyhogy időközönként el szoktuk készíteni 1-1 esti nasinak, és a legutóbb annyira cukik lettek ezek a pizzás-virslis-sajtos mini kiflik, hogy muszáj volt őket újra megörökítenem. :) Foghagymás tejfölös mártogatóssal a legfinomabbak. :3

Kiflik összeállítása:
A megkelt tésztát vágjuk 4 egyenló részre. Vegyük elő az első darabot, és nyújsuk ki pár miliméteresre. Keljük meg a szósszal, majd vágjuk először 4 felé, majd a negyedeket 3 felé, így 12 szeletünk, vagyis kis kiflink lesz. A virslit először negyedeljük keresztben, majd vágjuk 3 felé hosszában. 12 kis virslink lesz, pont mint amennyi tészta cikkünk. Tegyük a virsliket és a kicsire vágott sajt darabokat a cikkek szélére és tekerjük fel őket.




De ha még egyszerűbben szeretnétek elkészíteni, akkor ez a legjobb verzió:
ITT eléritek hozzá a videót.


Szeretitek a kelt tésztás nasikat?

Megjegyzések

  1. Imádok mindent ami kelt tészta :D Nem küldenél nekem pár szemet fénypostán? Állati guszták :P

    VálaszTörlés
  2. fu de nem szeretlek!!!!!!!!!!!!!!!! akarok enni ilyet én is ....ennyit a diétáról :D

    VálaszTörlés
  3. Mint mindig, most is nagyon jól néznek ki :) Imádom a pizzásat...:D

    VálaszTörlés
  4. Wááá, de guszták már megint :P

    VálaszTörlés
  5. Hű de guszta! :P Meg is mutatom anyunak, remélem érteni fogja a célzást, mert holnap ő a soros a főzésben. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése