Kakaós-kókuszos kuglóf

Ha jól emlékszem talán két évvel ezelőtt vettem meg a kuglóf formám, azóta ez volt a negyedik alkalom, hogy megpróbálkoztam ezzel a finomsággal. Elsőre tökéletes lett a végeredmény, másodjára sajnos sikerült jól megégetnem egy részét, harmadjára csak kicsit kapattam oda



Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 dl olaj
-1 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 sütőpor
- kakópor ízlés szerint
-kókuszreszelék ízlés szerint / elhagyható
- vaj, kikenni a formát

Elkészítés:
Válaszd szét a tojásokat és a fehérjét verd habbá. A tojás sárgáját verd fel a cukorral, majd add hozzá a többi hozzávalót a kakaópor és a kókusz kivételével és dolgozd őket össze. Ha kész a massza keverd hozzá a fehérje habot, és a felét öntsd a kivajazott kuglóf formába. a maradék tésztához add hozzá a kakaóport és a kókuszt, dolgozd össze, és óvatosan öntsd ezt a formába a sárga massza közepébe körbe. Tedd sütőbe és közepes lángon süsd kb 1 óráig, vagy amíg meg nem sül. Fontos, hogy süsd túl nagy fokozaton, mert különben az alja odakap mielőtt a belseje megsülne... Ha ügyes voltál, akkor ilyen szép mintája lesz a kuglófnak, ha felvágod. :) 


Melegen vajjal és eper lekvárral a legfinomabb. :) Jó étvágyat hozzá!





Szeretitek a kuglófot?

Megjegyzések

  1. Rettentően jól néz ki. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem csak jól néz ki, de biztos nagyon finom is :33

    VálaszTörlés
  3. Ez a recept pont jól jött most, mivel nemrég vettem kuglófsütőt, és ideje lenne kipróbálnom. Nagyon jól néz ki, holnap el is készítem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper, örülök, akkor hogy hasznos volt a poszt. :3

      Törlés

Megjegyzés küldése