Tapasztalatok a géllakkalapról

Ha jól emlékszem december elején (vagy közepén?) szántam rá magam, hogy végre kipróbáljam a szülinapomra kapott géllakkkészletemet. Kicsit tartottam tőle, hogy nem lesz jó, vagy nem fogom tudni jól megcsinálni, esetleg túl macerás lesz, és ha nem tetszik, hogy szedem le...? De decemberben már végre rászántam magam a nagy lépésre és a körömkurtítással egybekötve kipróbáltan. :) 



A félelmeim teljesen alaptalanok voltak, a géllakkalap elkészítése egyáltalán nem nehéz dolog, csak néhány egyszerű lépés az egész, és alig 1 órát ha elvesz az ember idejéből kb 3 hetente. Persze azért az első alkalommal nem lett tökéletes a produktum, de másodikra már teljesen meg voltam vele elégedve. :) Én most nem írnám le részletesen hogy kell csinálni, Pancsinál szuper leírást találtok, én is "tőle tanultam". 

5 napos festés a géllakkalapon

Mivel én 3-5 napnál tovább nem bírom egy manikűrrel, ezért a géllakkot csak alapnak használom, és rendes lakkal színezek, amit könnyedén le tudok mosni. Minek akkor a géllakkalap?
- Tartósabb lesz tőle manikűr.
- Jobban ellenáll a külső hatásoknak, nem pattog le a szín, maximum csak picit megkopik a körömvég.
- Eddig 5 nap volt a legtöbb, hogy egy-egy manikűrt viseltem, de semmi baja nem volt még az 5. napon sem.
- Még az új essence lakkok is simán bírják vele napokig a kiképzést.
- A köröm kevésbé törik le/be, mert sokkal vastagabb lesz tőle.

Friss géllakkalap

A géllakkalap előnye a géllakkozással szemben, hogy ha megunjuk, akkor könnyedén átfesthetjük, nem kell visszareszelni, vagy feloldani, és órákat játszani vele, hanem csak lakklemosóval lemossuk a megunt lakkozást, és újrafestjük. :) 

Kinek ajánlom a géllakkalapot? Aki szeret körmöt festeni, de nincs ideje rá csak mondjuk hetente. A géllakkalappal eddig simán ki lehet bírni tökéletes manikűrrel. esetleg egy pici kopás lehet a körömvégeken, de ez sem jellemző nálam. Az alapot elég három hetente felfrissíteni, ez nálam a következőképpen néz ki nagy vonalakban. Kicsit visszareszelek a gél lakkból, felkenem a primert, a bondert, és két réteg átlátszó gél lakkot, lemosom a zseléfixáló folyadékkal, és újra megreszelem egy picit a felszínt. Ez kb 1 óra elfoglaltság az időmből 3 hetente. Cserébe, ha akár 5 napig nincs időm lakkozni, akkor is tökéletes a manikűröm. :)

Nem tudom sikerült-e valakit meggyőzni a géllakkozásról, remélem találtatok a posztban hasznos dolgot. :)

Használtok géllakkot? Szeretitek?

Megjegyzések

  1. én gél lakkozozok másoknak, mivel ugye én sima lakkozni szeretek :) próbáltam én is ezt a módszert, de sajna nekem ettől sem lett tartósabb :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor két dolgot tudok elképzelni, hogy nem elég vastag a gél lakk réteg, és ezért ugyanúgy hajlik a körmöd, vagy esetleg nem reszeled meg a felszínt a végén, és ezért nagyon csúszós marad.
      De az is lehet, hogy csak nekem van szerencsém vele, hogy tartósabb így a manikűr. :)

      Törlés
    2. sztem elég vastag, legalábbis azzal még sosem volt gond :) akinek simán gél lakkot tettem fel, mindig szép erős volt a körmük, és szépen megnőtt nagyon hosszúra, nem tört le :) szerintem az én körmeim nagyon vékonykák és mindig is nagyon törtek... így szerintem ezért nem javít rajta még ez sem :D :S

      Törlés
    3. ELképzelhető. Nekem viszonylag erős a körmöm egyébként is, de elég hajlékony, és ezért pattogott le róla a lakk, így viszont nem tud hajlani. :D

      Törlés
  2. Már nagyon régóta ki szeretném próbálni, igazából ha végre beszereznék egy UV lámpát, onnan nem lenne akadály. :) Remélem a közeljövőben mindent összegyűjtök hozzá, mert nagyon hamar letörnek a körmeim. :( :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az UV lámpa a legnagyobb kiadás benne, de ha már megvan, onnantól nincs megállás. :)

      Törlés
  3. én is nagyon szeretem : ))
    szeretek a körmeimen alkotni, de én szeretem, ha tartós is. illetve én a franciát preferálom és nagyon nehezen viseltem ha a fehér vége megkopott : DD holott annyit bíbelődtem vele, hogy számomra tökéletes legyen. ezzel megoldódott ez a problémám : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú, általában nekem is kb 1 nap alatt lepattog a fehér vég a francia manikűrről... :/ Szóval meg tudlak érteni. :D

      Törlés
  4. Örülök, hogy Neked is bejött!
    Szerintem nagyszerű dolog, sokkal jobban érzem magam a körmeimmel így, hogy a géllakk rajtuk van :-)
    No és nagyon ügyes vagy, én többet pepecselek vele, sosem vagyok meg egy óra alatt! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Én csak két réteget szoktam utánpótolni, és nem húzok fel 4-et, ezért végzek elég hamar. :)

      Törlés
  5. nekem mindig is erős körmeim voltak, sokági bírta rajta mindenféle lakk. egy ideje már sajnos nem olyan erősek, így én is gondolkoztam a gél lakk alapon, de egyenlőre még körömerősítőzök, hátha így isrendbe jönnek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A körmöm nekem is viszonylag erős, nem nagyon szokott letörni, viszont nagyon flexibilis ettől függetlenül, ezért a gyengébb minőségű lakkok szeretnek lepattogni róla. :/ Mostanában meg nincs is alkalmam azonnal fotózni, ezért praktikus, hogy még a akár a negyedik napon is tökéletes a manikűr. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése