Hasznos oldalak blogoláshoz

Ismét egy kis blogolós, elmélkedős, tanácsadós poszttal készültem nektek. Összegyűjtöttem pár oldalt, ami hasznos lehet egy blogger számára.


1) Picmonkey
http://www.picmonkey.com/

Az első oldal, amivel kezdeném, az a Picmonkey online képszerkesztő. Jó kis dolgok vannak benne, lehet vele képet szerkeszteni, és fotómontázst készíteni is. Most nem írnám le minden funkcióját, és mi, hol van, szerintem egyszerűen el lehet benne igazodni, és végigkattintgatni az egyes menüpontokat. 
A használatához nem szükséges regisztráció, viszont vannak alfunkciók, amik csak fizetős(?) regisztrációval érhetők el.

A két fő funkció bekarikázva: Edit (képszerkesztés), Collage (kollázs)

Képszerkesztő funkció

Montázs készítő funkció
2) Polyvore
http://www.polyvore.com/

A második oldal, amit hoztam eredetileg ruha-ékszer szettek megtervezésére szolgál, de szuperül használható képszerkesztőnek is. A Disney hercegnős képeket is ezzel szerkesztettem például, mert egy fehér hátteres képet saját magától körbe tud vágni, és egy tetszőleges háttér tehető be helyette. 
A használatához regisztráció szükséges, de akár FB vagy Twitter segítségével is bejelentkezhetünk. 


Ahhoz, hogy saját képeket adhassunk a kollekciókhoz "telepíteni" kell a Clip to polyvore gombot. EZEN a linken elolvashatjátok hogy kell. A lényeg annyi, hogy legyen látható a könyvjelző sáv, és oda kell felhúzni a sárga dobozban lévő Clip to polyvore feliratot, és mehet is a képek hozzáadása. Fontos, hogy interneten szereplő képeket lehet hozzáadni, a gépről nem tud az ember feltölteni. Csak meg kell nyomni a gombot, ha talál az ember egy szimpatikus képet, akkor feljön egy ablak, ahol ki lehet választani melyik képet szeretnénk hozzáadni.


A create /set menüpont alatt pedig kezdődhet a szerkesztgetés. :)


3) Pinterest
http://www.pinterest.com/

A harmadik oldallal szerintem nem sok bloggernek mondok újat, ez a pinterest. Amire én használom: nem lementeni szoktam a nekem tetsző manikűröket, ékszereket vagy inspirációs képeket, hanem "bepinelem". Így egy helyen megtalálok mindent, ez így sokkal egyszerűbb nekem, mint gépre lementegetni, mert nem kell gondolkodnom, vajon a laptopra, az otthoni gépemre, a pendrivera, vagy esetleg a külső vincseszterre mentettem éppen. Valamint azért is praktikus, mert így könnyen visszakereshető a forrás, ha hivatkozni szeretnénk rá. :)


Szintén regisztrálni kell hozzá, de akár FB-al is megtehetjük. A pin it button "telepítése" után pedig el is kezdhetjük gyűjteni a kedvenc képeinket, amiket kedvünk szerint mappákban rendszerezhetünk. :) ITT tudjátok telepíteni a gombot. Csak simán fel kell húzni ezt a könyvjelzősávba. :)


4) Google Drive
https://drive.google.com

Hasznos kis online Office a Google Drive, a segítségével táblázatok, vagy akár kérdőívek is készíthetők. Én két dologra használom, az első és legfontosabb, hogy nyomon kövessem mikor milyen manikűrt kell készítenem. :) Egy Excel táblát vezetek róla mikor milyen kihívás aktuális éppen, és mikor milyen manikűrt kell ennek keretében elkészítenem. A másik pedig, hogy a nyereményjátékokhoz kérdőívet készítsek.
Használatához G-mail regisztrációra van szükség, a Létrehozás gombra kattintva elérhetők a különböző dokumentumok, amiket létre tudunk hozni a segítségével.


Ez már tuti szakmai ártalom, annak a következménye, hogy minden nap az Excelt bújom... :D



5) InLinkz
http://www.inlinkz.com/

Kihívásokhoz lehet hasznos az ötödik oldal, az InLinkz, ahol gyűjtőlinket készíthetünk kihívás állomásokhoz. A használata nagyon egyszerű, csak egy regisztrációra van szükség, és Link-up tool menüpont alatt Create gombra kattintva már készülhetnek is a gyűjtők. :)



6) BTemplates
http://btemplates.com/

Ezt az oldalt már szerintem többször is említettem, template-eket lehet letölteni róla, a blogra telepíteni.


Biztos rengeteg hasznos oldal van még, amit én itt nem soroltam fel. Nekem ezek a leggyakrabban látogatottak, ha blogolásról van szó. :) Ha valakinek van más is nyugodtan írja, had tanulunk egymástól. :)

Milyen oldalakat találtok fontosnak blogoláshoz?

Megjegyzések

  1. Ezek közül én a picmonkey-t ismerem, nagyon jó képszerkesztésre!:) Mindig használom!:)

    VálaszTörlés
  2. A Picmonkey-t én is rendszeresen használom, a fejlécemet, meg a feliratokat is azzal csináltam. :D

    VálaszTörlés
  3. Én még Photoscape-et és Pixlr o' matic-ot szoktam használni, szuper képszerkesztők ezek is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na majd meglesem ezeket is. :) Bár konkrétan a képszerkesztésre (vagyis a képek vízjelezésére) én PhotoShopot szoktam használni, de ha nem kell vízjel, csak effektelni akarom a képet, akkor ezzel szórakozok. :)

      Törlés
  4. Photoscape, Picmonkey, FotoFlexer, Ribbet programokat használom képszerkesztésre, ezek közül leggyakrabban a PS és az általad említett Picmonkey-t de az igazán jó kollázs-készítő programot még keresem. Valami olyasmit szeretnék ahol fehér háttérre tudnám rendezni a kiválasztott képeimet úgy hogy a háttér is megmarad.
    A GoogleDrive és a InLinkz-ről hallani hallottam, de eddig még nem használtam őket de most szemügyre veszem őket!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet rosszul értelmezem az elképezlésed, de a picmonkey-vel lehet fehér keretet adni a kollászban a kékek között. :) De lehet nem ilyenre gondoltál.

      Törlés
  5. Én mindig a Befunky fényképszerkesztőt használom a képek finomításához és kollázsok elkészítésez (http://www.befunky.com/), viszont nagyon jó oldalakat írtál, mindenképpen ki fogom próbálni amiket eddig nem ismertem.
    Egyébként a Pinterest függőséget okoz, nekem lassan már elvonóra kéne mennem... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meglesem majd ezt is. :) Egy időben én is nagyon sokat pineltem. :D Most már csak manikűrvadászhoz, vagy más manihoz gyűjtöm az ihletet ott. :D

      Törlés
  6. Számomra nagyon hasznos lett ez a bejegyzés :) !!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a tippeket! :) Nagyon rám fér a tanulás! :)
    Én képszerkesztésre a Photo Editor-t használom, inspirációt a Biginről gyűjtögetek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, ha hasznos volt. :) A Bigin is jó, tulajdonképpen a pinterest magyar megfelelője. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése