Nyári ízek...

Nem tudom ki hogy van a lángossal, de én nagyon szeretem. Viszont kizárólag csak a házi készítésűt. Gyorsbüfében még valahogy sosem sikert jó lángost ennem. :S Nekem mindig túl olajos, túl nagy, túl puha... Szóval a vége mindig émelygés... Viszont a házi saját magam, vagy apukám által készített lángos imádom. :D Olyan kis helyesek és jó pufik, van tartásuk és iszonyat finomak. =) Tegnap kedvem támadt a lángosozáshoz, így készítettem vacsira. A vége degeszre evés lett... :D

Kefíres lángos sajttal tejföllel és újhagymával

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 1,25 dl tej
- 1 db élesztő
- 1 tojás
- 1 doboz kefír

Feltét:
- tejfől
- újhagyma
- reszelt sajt

Elkészítés
keverjük össze a lisztet a sóval. A kefírt keverjük el a tojással és keverjük a liszthez. A tejet melegítsük meg kicsit és morzsoljuk bele az élesztőbe, majd keverjük a masszához. Gyúrjunk belőle tésztát, ha megfelelő az állaga tegyük félre kelni.
Ha megkelt a tészta szedjük ökölnyi cipókra és hagyjuk ismét kelni.
A megkelt cipókat kézzel nyújtsuk szét és süssük ki forró olajban. Én serpenyőben szoktam sütni.
Az én a legjobban tejföllel sajttal és új vagy lilahagymával szeretem. =)

Ti szeretitek a lángos? Szoktatok készíteni? =)

3 megjegyzés:

  1. Anyukám is szokott hasonlót csinálni!:)

    VálaszTörlés
  2. egyik kedvenc kajám. volt olyan hét, hogy kb minden nap lángost ettem. :DDD

    VálaszTörlés
  3. Na én ennyit még nem ettem eszszerre. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com