Mostanában igyekszem jobban odafigyelni rá mit eszek, viszont az édességekről nem tudok lemondani, ezért kísérletezek mindenféle zabos sütivel. Nemrég pedig egy almás verziót próbáltam ki. A végeredmény már nem lett annyira diétás a csokiöntet miatt, viszont nagyon illett hozzá, és ennyi talán belefér. De ha elhagyjátok úgy is nagyon finom és még bűntudatoknak sem kell lennie miatta, hogy megettétek.
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 8 ek zabpehely
- 3 db tojás
- fahéj (vagy mézeskalács fűszerkeverék) ízlés szerint
- 150 g cukornak megfelelő édesítőszer
- fél csomag sütőpor
Tetejére (opcionális):
- egy kis tej
- kallódó csoki
Elkészítés:
Tedd késes aprítóba a zabpelyhet, és daráld le. Keverd hozzá a tojást, sütőport, ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, az édesítőt és a sütőport. Keverd amíg egynemű nem lesz.
Pucold meg az almákat, egyet kockázz fel, a többit pedig reszeld a masszához és keverd össze, majd öntsd torta formába a tésztát. Szórd meg a felkockázott almával és egy kis fahéjjal. Tedd sütőbe, és süsd amíg ki nem állja a tűpróbát.
Ha egy kis extrára vágysz tálalás előtt meglocsolhatod egy kis tejben felolvasztott csokival.
Most úgy elképzeltem ezt az almás ízvilágot, nyami! Ki kellene próbálnom mindenképp ;)
VálaszTörlés