Egyik hétvégén elkapott a lendület, hogy úgy készítenék valami sütit, de nem volt konkrét elképzelésem. Benéztem hát a hűtőbe és a kamrába, hogy miből tudok gazdálkodni... Találtam gesztenyemasszát, diót és meggyet is... Szóval összedobtam egy egyszerű kis sütit, ami nagy sikert aratott itthon. :)
- 6 ek zabpehely
- 2 marék dió
- 2 db tojás
- 150 g cukornak megfelelő mennyiségű édesítő
- 250 g gesztenyemassza
- fél üvegcse rum aroma
Tetejére: (ízlés szerinti mennyiségű)
- meggy
- dió
- őrölt fahéj
Elkészítés:
Késes aprítóban először daráld össze a zabpelhyet, majd add hozzá a diót, és daráld le azt is. Ha kb por állagot kaptál jöhet a többi hozzávaló is a gépbe és addig turmixold, amíg egynemű, sűrű masszát nem kapsz. Töltsd kis torta formába a masszát, szórd meg ízlés szerint meggyel, dióval és egy kis fahéjjal is meghintheted. Kb fél óra alatt 200 fokon süsd addig, amíg a tészta kiállja a tűpróbát, és már nem ragad.
Szeretitek a gesztenyét meggyel?
Megjegyzések
Megjegyzés küldése