Diós csokis minifánkok

Volt már egyszer minifánk a blogon (ITT), most is abból a receptből indultam ki, csak felturbóztam kicsit... Ezúttal tettem a tésztába őrölt "hamis diót" és csoki öntettel valamint színes cukorral díszítettem fel, hogy igazán Timis legyen a végeredmény. :D Gyerek zsúrra rendkívül jó édesség lehet, mert pici adagok és a színes csokis édesség biztos tetszeni fog a lurkóknak... :)


Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg liszt
15 dkg dió / vagy hamis dió
fél csomag sütőpor
1 evőkanál nyírfa cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 db kisebb tojás
150 g tejföl

olaj a sütéshez

Díszíteni:
1 csomag étcsokis olvasztós csoki
színes cukordara

Elkészítés:
A hozzávalókat gyúrd nyújtható tésztává, és kb ujjnyi vastagra nyújtsd ki, majd egy feles pohár és alma magház eltávolító (vagy ami épp kéznél van) segítségével szurkáld ki a kis karikákat. A karikák mehetnek is  a forró olajba, ha szépen megpirult az egyik oldaluk fordítsd meg őket és süsd meg azt is. Sütés közben szépen meg fognak duzzadni, nem maradnak laposak, igazi kis fánk formájuk lesz. Csöpögtesd le a megsült fánkokat egy kis papírtörlőn és ha kihűlt az összes jöhet a dekorálás. 
Én zacskós olvasztós csokit használtam, mert ezzel a legegyszerűbb a munka. 8-10 percre tedd zacskóstól forró vízbe a csokit, majd ha megolvadt öntsd ki kis tálkába és nyomd bele a fánkok egyik oldalát, és  rázogasd meg őket fejjel lefelé, hogy lecsöpögjön a felesleg nagyja. Kicsit hagyd állni, de ne sokáig, meg ne kössön a csoki, és szórd meg színes cukordarával ("egérszarral" ha így jobban tetszik... :D).
Ha türelmetlen vagy tedd hűtőbe, hogy gyorsabban megszilárduljon csoki, de akár azonnal is ehetitek, mert frissen a legfinomabb. :) Csak vigyázzatok, mert így maszatosak lesztek. :P





Szeretitek a fánkokat?

Megjegyzések

  1. Nagyon jól néz ki, imádom az ilyen falatkás édességeket, amiknél nem kell bajlódni a szeleteléssel - abban elég béna vagyok :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése