A legegyszerűbb, legközkedveltebb süti receptet hoztam ma nektek, a meggyes piskótát. Azt hiszem ez az amit nem lehet megunni, és bármikor jól esik. Egyszerű elkészíteni, és elrontani sem nagyon lehet... Több piskóta recepttel is próbálkoztam már, de állítólag ez a "tökéletes piskóta receptje", amióta ezt kipróbáltam csak így készítem ezt a sütit, mert szuper könnyű és pihe-puha lesz tőle a tészta.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- egy kis kakaó
- egy üveg meggybefőtt (vagy friss megy)
Elkészítés:
Verd kemény habbá a tojások fehérjét és kicsit tedd félre. A tojások sárgájából a cukorból verj habot, majd szitáld hozzá szép lassan a sütőporos lisztet és a csipet sót folyamatos keverés mellett. Ha egynemű lett a massza forgasd bele óvatosan a tojásfehérje habot is. A tészta felét öntsd sütőpapírral kibélelt tepsibe, a másik feléhez pedig ízlés szerint keverj hozzá kakaóport. A barna masszát csorgasd a sárgára márványosan, majd szórd meg a lecsöpögtetett magozott meggyel.
kb 25 percre mehet a sütőbe 180 fokon. Ha kihűlt szeletelheted és porcukorral meghintve tálald. :)
Szeretitek ezt az egyszerű klasszikus édességet?
jaj olyan fini ez a süti, nekem a kedvencem. :) igaz picit másabb a recept, és nálunk tarkabarka néven ismert :)))
VálaszTörlésMi is gyakran készítjük így el. :) Fincsi!
VálaszTörlés