Még Valentin napon készítettem el ezt az "egészséges palacsintát" magunknak. Nagy zab fanatikus lettem az utóbbi időben (csak lóvá ne változzak egyszer...) ezért ezt a a felhasználási módját is ki kellett próbálnom a zabpehelynek. :)
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely
- 4dl tej
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2 ek édesítőszer (ízlés szerint)
- 1 csipet só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 tojás
Elkészítés:
Én fele adagot készítettem csak, mert nem akartam, hogy megmaradjon, ebből három darab vastag palacsinta lett.
A hozzávalókat keverjük össze, és hagyjuk állni egy kicsit, hogy a zabpehely megszívja magát, kb fél óra elég is neki. Ezután merjük teflon serpenyőbe a tésztát és süssük ki a palacsintákat. Az első oldala lassabban sül meg, amikor már nagyjából kész, akkor óvatosan fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is.
Én amikor készen lettek a palacsinták szív alakú süti kiszúróval négy szívet vágtam ki belőlük és túrókrémmel rétegezve tettem őket tányérra gyümölccsel díszítve.
Hmmm, nyami ^^ Anno próbálkoztam zabpalacsintával, de egyik recept sem jött be, két próbálkozás után pedig fel is adtam a dolgot. Na majd most! :)
VálaszTörlés