Talán említettem már, hogy a konyhai pályafutásom egy muffin tepsivel kezdődött, amit anyáéktól kaptam még kb 7 évvel ezelőtt. Ez mély nyomot hagyott bennem, és azóta is imádom a muffint, mind sütni, mind enni. Egyik Tescos vásárlásunk alkalmával akadtam rá ezekre a cuki mézeskalácsos muffin papírokra (akciósak is voltak!), egyből tudtam, hogy karácsonykor sem maradhat el a muffin, és ezekkel fogom készíteni. :3 Karácsonyi ízvilágú muffin készült, és én egyből dupla adaggal indítottam, így lett 23 db nagyobb fajta (2 ek tészta nagyságú) muffinom.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
12 dkg vaj
2 dl joghurt
1 evőkanál méz
1/2 kiskanál fahéj
1/2 kiskanál mézeskalács fűszer
1 tábla étcsokoládé
100 g kandírozott narancshéj (Tescoban találtam, de helyettesíthető aszalt gyümölcsökkel is.)
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük habverővel a tészta hozzávalóit a csoki és a narancshéj kivételével, majd mikor már összeállt a massza hozzáadhatjuk az apróra vágott narancshéjat és csokoládét is. Majd mehet a sütőbe kb 15-20 percre 200 fokon.
Én a tetejét pillecukorral díszítettem, azt hiszem a nők lapja karácsonyi sütis kiadásában olvastam a tippet, de nekem nem igazán akart összejönni... Amikor már majdnem készen van a muffin, akkor kell a pillecukrot a tetejére tenni és visszatenni még a sütőbe, és elvileg szépen rá kellene olvadnia cukormázként... Hát nekem nem igazán jött össze. :D Erre raktam rá a francia drazsékat.
Szeretitek a muffint?
Ez annyira guszta, hogy kedvet kaptam én is sütéshez :)
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet!:) Imádom ezt a mézeskalács emberes muffin papírt!:3
VálaszTörlésÖrülök, ha tetszik csajok! :) Tényleg fincsi volt. :)
VálaszTörlés