Itt az alma szezon, amit én szertek kihasználni, és többféle almás finomság is készült az elmúlt hetekben. Az egyiket már olvashattátok nemrég, ami nagy kedvencem, az almás pitét. Most pedig három másik almás finomságot hoztam nektek.
Almás muffin
Én a lenti mennyiséget dupláztam, mert sok muffinra volt szükségem, és így is elég gyorsan elfogyott egyébként... A duplázott mennyiségnél és fele-fele arányban használtam finom és rétes lisztet.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
15 dkg margarin (olvasztott)
3 db tojás
fél csomag sütőpor
10 dkg porcukor
1 dl tej
fahéj
4 alma reszelve
Az alma kivételével piskóta massza állagúvá kevertem a hozzávalókat, majd hozzáadtam a 8 db lereszelt almát, és ezeket is eldolgoztam benne egyenletesen. a masszát muffin formákba kanalaztam, kb 70 db pici muffinom lett (1-1,5 ek nagyságú muffin formával dolgoztam). A sok almától nagyon finom lett szerintem. Az eredeti receptben csak 2 almát írtak a szimpla adaghoz, amit én nagyon keveselltem...
Extra almás piskóta egy kis extrával
Az alap receptet már olvashattátok a blogon ITT. (Ebből is látszik mennyire szeretem ezt a pofon egyszerű nagyon finom sütit...) Most viszont még egy kis extra almát reszeltem a piskótába is, és vanília sodóval tálaltam a kockára vágott sütit. :)
- 4 tojás
- 1 csésze cukor
- 2 csésze liszt
- 1 csésze tej
- 1 csomag sütőpor
- egy kis fahéj
- egy kis fahéjas porcukor
- 5-6 hámozott alma
Elkészítés:
A cukrot keverd simára a tojással, add hozzá lassan a tejet, lisztet, sütőport, és keverd az egész masszát simára. Adj hozzá egy kis fahéjat és keverd el benne. A tésztát öntsd egy közepes méretű tepsibe.
Hámozd meg az almákat, és távolítsd el a magházat, cikkezd fel őket vékonyra vagy kockázd őket kicsire, én most így tettem és szórd a piskótára. Hintsd meg az egészet fahéjas porcukorral, tedd sütőbe kb 180 fokra és süsd aranybarnára. Tálalás előtt szórd meg újra fehéjas porcukorral.
Almás-kókuszos zabkása
Ez is volt már a blogon régebben ITT, nagyon egyszerű elkészíteni és tökéletes reggeli lehet.
Hozzávalók egy adagra
- fél bögre zabpehely
- 1 vagy bögre tej
- ek méz ha édesebb ízt szeretnénk, én nem mindig adom hozzá.
- 1 alma lereszelve
- kókuszreszelék ízlés szerint
Ez is volt már a blogon régebben ITT, nagyon egyszerű elkészíteni és tökéletes reggeli lehet.
Hozzávalók egy adagra
- fél bögre zabpehely
- 1 vagy bögre tej
- ek méz ha édesebb ízt szeretnénk, én nem mindig adom hozzá.
- 1 alma lereszelve
- kókuszreszelék ízlés szerint
Az összes hozzávalót tedd egy kis fazékba és közepes lángon főzd össze, amíg tejberizs állagú nem lesz a cucc. :)
Szeretitek az almás édességeket?
A zabkásás a kedvencem. :D Mi is rengetegszer készítünk almás sütiket, szüleim nagyon szeretik, s így az alma sem romlik ránk. :D
VálaszTörlésÖrülök, ha bevállt a zabkása. :) Én is pont ezért szoktam almás sütiket készíteni... :D
TörlésAmi almás, az csak jó lehet - főleg fahéjjal megspékelve :P
VálaszTörlésÚgy-úgy. :D
Törlés