Mákos habos sütik

Sokat szoktam kíérletezgetni sütés közben. Nem félek alapanyagokat másra kicserélni, vagy megváltoztatni egy-egy süti ízvilágát. Így született meg ez a mákos habos meggyes süti is az egyik hétvégéi akcióm alkalmával. :D A zablisztes piskóta receptemből indultam ki, de a kókuszt ezúttal mákra cseréltem.


Hozzávalók a piskótához:
5ek zabpehely ledarálva
7ek darálatlan mák
6ek meggybefőttlé
200 g cukornak megfelelő édesítő
6 tojás
fél csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
200g habtejszín,
250g mascarpone,
citromlé,
édesítő

1 üveg meggybefőtt

Elkészítés:
A tojás fehérjéket verd habbá, a többi hozzávalót pedig keverd össze, majd forgasd óvatosan a habhoz. Nagyon könnyed lágy tészta lesz belőle, amit önts vagy kis muffin formákba vagy egyszerűen egy tepsibe. A formában mehet rá a magozott meggy is. 25-30 percre tedd 180 fokos sütőbe, amíg át nem sül a tészta és meg nem pirul kicsit a teteje.
A krémhez verd habbá a tejszínt és óvatosan keverd hozzá az édesítős citromos mascarponét. Ha kihűlt a piskóta mehet rá az elkészült krém.
Sima piskótának szerintem jobb ez a tészta mint muffinnak, mert sajnos nem jön kis könnyen a papírból és sok megy belőle kárba. :(






Szeretitek a mákos sütiket?

Megjegyzések