Csokis muffin háromféleképpen

Ha sok vendég jön és egyszerűen szeretnél többféle muffint készíteni, akkor ezt a megoldást ajánlom neked. Egy alap tésztát kell elkészítened, amit háromféleképpen (vagy ami még eszedbe jut, igazából bármit beletehetsz...) tudsz tovább ízesíteni. Ebből a mennyiségből egyébként jó nagy adag lesz... :)


Hozzávalók:
Alap tészta
50 dkg finomliszt
30 dkg margarin (olvasztott)
4 db tojás
1 csomag sütőpor
20 dkg porcukor
3 dl tej
4 ek kakópor

A három verzióhoz:
100 g kókusz 
100 g darált dió 
100 g vaníliás capuccinopor

Elkészítés:
Az alap tészta hozzávalóit keverd össze habverővel egynemű masszává, majd válaszd szét három felé és keverd hozzá egyikhez a kókusz, másikhoz a diót harmadikhoz a cappucinoport. A masszát kanalazd különböző színű muffin papírral kibélelt muffin formákba és mehet a sütőbe 20-30 percre 200 fokon. 



Szeretitek a jó öreg egyszerű muffin recepteket?

Megjegyzések

  1. Uhh nyami nyami :) szerintem kipróbáljuk a névnapomra, egy kis ételfestéket hozzáadva, a szivárványosság kedvéért. Köszi a receptet :)

    VálaszTörlés
  2. Jaj én nagyon! Ma készítettem almás zabpelyhes muffinokat! :)

    VálaszTörlés
  3. De guszta! Én még mindig keresem a tökéletes muffin receptet. Évek óta keresem, de nem lelem - talán emiatt készül csak olyan ritkán muffin nálunk. Inkább piskótázunk, az hamar megy és annyiszor készült, hogy már édesapámnak is a kisujjában van a recept.:D A piskótát mi is mindig feldobjuk valamivel, kakaó, kókusz, különböző gyümölcsök, vagy ezek keveréke - mikor mihez van kedve a családnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, hogy a bögrés verziót ismered-e ,de én ez alapján a recept alapján szoktam csinálni a muffinokat :)
      ( egy bögrénél 250 ml-t mérek)
      2 bögre liszt, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, fél bögre olaj, 1 tojás és egy csomag sütőpor. 1.) a lisztet a sütőporral elvegyítjük. 2.) a tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, valamit a tejet és az olajat is. 3.) Az egészet elkeverjük.
      4.) 175-180 fokon tűpróbáig (kb 20-25 percig) sütjük.

      Törlés
    2. Ki fogom próbálni. Én évekig ugyanazt a joghurtos receptet csináltam de aztán valahogy elkallódott, vagy csak elfelejtettem... :D Ott a joghurtos pohár volt a mérce. :) De azóta is az a kedvencem barack joghurttal barack és csoki darabokkal. :3

      Törlés

Megjegyzés küldése