Almás-kókuszos zabpalacsinta

Január óta igyekszem kicsit jobban odafigyelni arra, hogy mit eszek és ennek kapcsán nagy szerepet kapott a reggeliknél a zabpehely, mint alapanyag. Több zabpelyhes receptet is láthattatok már a blogon. Most egy zabpelyhes palacsintát fogok mutatni, amit nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom. :) Volt már banános (ITT) és kakaós (ITT) zabpalancsita is a blogon, de eddig azt hiszem ez nyerte el a legjobban a tetszésemet.


Hozzávalók (2 adag, kb 6-7 kis palacsinta):
- 6 ek zabpehely
- 1-2 alma lereszelve
- 2 tojás
- 1 kiskanál méz
- kókusz ízlés szerint
- egy kis fahéj

Elkészítés: 
Csak keverd össze egy tálban a hozzávalókat hagyd kicsit pihenni, hogy a zabpehely megpuhuljon és magába szívja a nedvességet. Majd sütheted is ki őket forró serpenyőben. Én egyszerre három kis palacsintát szoktam sütni egy edényben.

Az öntethez pedig egy doboz natúr joghurtot kevertem ki egy kis citromlével és édesítőszerrel. Ezt tettem a palacsinta rétegek közé és apróra vágott barackot. :)



Szeretitek a zabpelyhes recepteteket?

6 megjegyzés:

  1. Tuti kipróbálom! Nagyon egyszerű és nagyon jól néz ki! Köszi a receptet! :))

    VálaszTörlés
  2. Tuti kipróbálom! Nagyon egyszerű és nagyon jól néz ki! Köszi a receptet! :))

    VálaszTörlés
  3. omnomnomnom *-* én is ki fogom próbálni ^_^

    VálaszTörlés
  4. De jó, és ropogós lesz? :) Hmm mindegy is, kipróbálom valamelyik nap!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem elsz olyan igazi palacsinta állaga, kicsit ropogósabb igen. :)

      Törlés
  5. A zabpalacsintás receptjeidet már nagyon régóta ki szeretném próbálni. Most ezzel a kókuszos variációval újabb löketet adtál hozzá. :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com