Kakaós zabpalacsinta

Még Valentin napon készítettem el ezt az "egészséges palacsintát" magunknak.  Nagy zab fanatikus lettem az utóbbi időben (csak lóvá ne változzak egyszer...) ezért ezt a a felhasználási módját is ki kellett próbálnom a zabpehelynek. :)



Hozzávalók:
  • 15 dkg zabpehely 
  • 4dl tej
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek édesítőszer (ízlés szerint)
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 tojás

Elkészítés:
Én fele adagot készítettem csak, mert nem akartam, hogy megmaradjon, ebből három darab vastag palacsinta lett.
A hozzávalókat keverjük össze, és hagyjuk állni egy kicsit, hogy a zabpehely megszívja magát, kb fél óra elég is neki. Ezután merjük teflon serpenyőbe a tésztát és süssük ki a palacsintákat. Az első oldala lassabban sül meg, amikor már nagyjából kész, akkor óvatosan fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. 
Én amikor készen lettek a palacsinták szív alakú süti kiszúróval négy szívet vágtam ki belőlük és túrókrémmel rétegezve tettem őket tányérra gyümölccsel díszítve.
A túrókrémhez egy kis joghurtot, túrót, édesítő szert és citromlevet kevertem össze.



Szeretitek a zabpehelyből készült ételeket?

Megjegyzések

  1. Hmmm, nyami ^^ Anno próbálkoztam zabpalacsintával, de egyik recept sem jött be, két próbálkozás után pedig fel is adtam a dolgot. Na majd most! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése