DIY sminkes doboz

Nemrég fel lett számolva a sminkes polcom, mert lett egy új nyomtatónk, ami rengeteg helyet foglal el... Ezért valami jobb, és helytakarékosabb tárolásra volt szükségem a sminkcuccaim számára. Ekkor jutott eszembe, hogy vettem két fabulon ajándék csomagot, amik szuper dobozokban voltak, amikből praktikus tárolót készíthetek. A két csomagot egyébként pont ilyen DIY hátsó szándékkal is vettem meg, csak akkor még nem tudtam mi lesz majd bennük... :D Most eldőlt a sorsuk... 


Még annak idején, amikor berobbant a piacra a pixibox több ilyen beautybox dobozból készült fiókos tárolóról láttam videót, amit tudtam, hogy egyszer el kell készítenem. Most jött el az ideje. Azokból a dobozokból egyébként némileg egyszerűbb ilyen tárolót készíteni, főleg ha van minimum három darabja az embernek. ITT találtok egy jó kis videót, azt hiszem én ezt láttam annak idején először.  

Próbáltam minél több fázis képet készíteni a doboz készüléséről, de azért kiegészíteném jó sok szöveggel is a képeket. :) Talán érhető lesz... De kerestem videókat is, a kép alatt linkelek is párat.


1-2, amire szükségünk lesz: 
  • minimum két egyforma "fedeles doboz"(a külső nagyobb dobozok, vagyis a fedők lesznek a fiókos tároló oldalai, a kisebb belső dobozok, vagyis a doboz aljak pedig a fiókok)
  • karton papírok 
    • 4 db akkora, mint a "belső" kisebb doboz alapterülete (ezek lesznek a az alj, a tető és a fiókok közötti polcok)
    • egy akkora, ami a szekrény hátulja lesz (olyan magas mint az oldal, és olyan széles, mint a fiók)
    • egy kisebb darab, ami a legfelső rész eleje lesz
  • széles ragasztó szalag
  • olló
  • öntapadós tapéta
Először is tervezzük el hogy fog kinézni a szekrényünk, melyik oldal lesz az eleje és hátulja és melyik a teteje és az alja.  Állítsuk fel a fedőket, és próbáljuk bele a fiókokat. Ha megvan a koncepció, akkor elkezdhetjük az összeszerelést. Nekem a rövidebb oldal lett a magasság és a hosszabbik a mélység. Mivel a tárolóm a doboz arányai miatt magasabb lett, mint a két fiók, de három már nem fért bele, ezért én felülre egy felnyitható tetővel ellátott részt terveztem.

3) A fiókos tároló alja: Fordítsuk össze a két doboztetőt, és széles ragasztó szalaggal ragasszuk rá az egyik fiók alapterületű karton lapra mind két oldalon. Én felülre tettem a fedőket, és alulra került a karton, mert így a doboz alja lesz egy síkban, ami praktikus. Vágjuk ki a fiókos rész elülső részére eső oldalt a dobozból.

4) A fiókos tároló hátulja: A hátnak szánt karton lapot széles ragasztó szalaggal ragasszuk a doboztetőkhöz mindkét oldalról. Én itt is kívülre tettem a kartont és belül maradtak a tetők, mint az aljánál. majd vágjuk ki a tetők felső oldalát. 

5) A fiókos tároló első fiókja: Ha készen vagyunk a tároló aljával és hátuljával, akkor helyezzük be a helyére az első fiókot. tegyünk rá egy fiók alapterületű karton lapot és széles ragasztó szalaggal ragasszuk azt a fedelekhez, vagyis a tároló oldalához.

6) A fiókos tároló második fiókja: Ismételjük meg az előző lépést a második fiókkal is.

7) A fiókos tároló harmadik szintje és a tető: A nyitottan maradt harmadik szint elejére mérjük le a kartont, és széles ragasztó szalaggal ragasszuk oda alul és két oldalt a tárolóhoz. A negyedik fiók alapterületű karton lapot széles ragasztó szalaggal ragasszuk a doboz hátuljához úgy, hogy nyitható legyen.

8) A fiókok felosztása: A levágott tető oldalakból én rekeszeket készítettem a két fiókba. A négyes osztású fióknál a hosszanti elválasztót felülről vágtam be félig merőlegesen, a kereszt irányút pedig alulról és így egymásba lehet őket csúsztatni, és stabilan megállnak.

9) A doboz bevonása: Öntapadós tapétát használtam a doboz bevonásához. 
  • Először a harmadik szint belsejét fedtem be. (A lenti kép első két lépésén látszik hogyan)
  • Ez után jött a doboz három oldala egy darabból.
  • Majd a fiók elválasztóra is ragasztottam 1 keskeny csík tapétát, és a a harmadik szint elülső részét is befedtem.
  • Végül a felnyitható tető jött.
  • A fiókoknak is először a belsejét ( 1)előbb két szemközti oldalt ráhagyással, 2) majd a maradék két oldalt az aljával együtt ráhagyással) majd a külsejét (körbe egy vagy két darabból alul ráhagyással, amit visszahajtottam) fedtem be, és végül az elválasztókat.
+ az ekxtrák:
  • A fiókok elejét szatén masni kallantyúkkal díszítettem, hogy egyszerűbb legyen őket kihúzni. Sniccerrel vágtam két lyukat a fiók elejére, hátulról átfűztem rajtuk a szalag két végét, és elöl masnira kötöttem.
  • A doboz fedelébe pedig egy tükröt ragasztottam, ugyanis a sminktürköm is megsínylette, hogy párom "kedvesen" arrébb rakta, amikor rendezte el a nyomtatót... :)

ITT és ITT találtok két videót ami ugyanazokból a dobozokból készül, csak az egyik két, míg a másik három fiókos. A második két fiókos verzió hasonlít talán a legjobban az én megoldásomhoz azzal a különbséggel, hogy annak nincs felnyitható teteje... Szóval ha értelmetlen volt ez a katyvasz, amit itt összehadováltam, akkor mindenképpen nézzétek meg azt a videót. :) Nagy előnye az ilyen szép dobozból készült fiókos tárolóknak, hogy azokat nem kell befedni, szóval sokkal kevesebb melóval járnak. Nekem a tároló elkészítésének idejéből szerintem kb 3/4 rész a befedésre ment el... Azt le sem merem írni meddig készült... :D (Az 1., és a 2. Underworld rész ment le közben... :D) És végezetül itt egy nagyon tutker, profira fejlesztett tároló videója is, annyira részletes az elkészítés, és annyira profi maga a tároló is, hogy két fél órás videóba fért csak bele... 1. rész, 2. rész.



És mi került a dobozba...


A felső felnyitható részben kaptak helyet a legszükségesebb, alap dolgok, amiket szoktam használni:
  • alapozó és BB krém
  • púder
  • pirosító
  • ecsetek
  • szemceruza és szemöldök ceruza
  • szempillaspirál


Az alsó fiókba kerültek az arcra való termékek és a szemfestékek. A szemfestékek szép állítva elférnek a fiókban így könnyű megtalálom amelyikre éppen szükségem van.


Az arcra való termékek.


A felső fiókba pedig a bontatlan szempillaspirálok, a szájra való termékek és a szemceruzák. A fiók bal oldali szélesebb fakjába egy plusz tálcát is készítettem kartonból, így jobban tudok rendszerezni, és a nem használt szempilla spirálok sincsenek így útban, azokra tudom rátenni a szemceruzás kis fakkot.


Szájra valók



Szempilla spirálok, amiből egy jó ideig nem kell vennem... Többet nyertem, kaptam, azért van ennyi jelenleg. :)


És a szemceruzás, és egyéb ceruzaszerű dolgok.


Nincs óriási készletem, bár én még ezt is túl soknak érzem... De az évek alatt felhalmoztam 1-2 dolgot. Amiket alig használok... :D Láthatjátok a szemceruzákból és a szemfestékekből is mennyi fogy... :D Na jó azért szoktam őket, meg mostanában egyre többször próbálom szemfestéket is használni, és nem csak fekete szemcerkát és spirált... Az én dobozom kb 20*20*20 cm nagyságú lett, amibe ennyi minden szépen rendszerezetten, átláthatóan elfér. Eddig két fa dobozban, és egy három részes álló evőeszköz csöpögtetőben laktak a dolgaim... Ez a megoldás sokkal helytakarékosabb, és jobban is néz ki. :) És már a tükrömnek sem kell külön hely, mert azt is beleragasztottam. :D

Ti hogy tároljátok a smink cuccaitokat?

Megjegyzések

  1. Nagyon csinos tartó lett, ügyes vagy! A tükör különösen jó benne :)
    Nekem ennyi cuccom sincs, 3 rúzs, kb. 6-8 szemcerka, jumbo és nem jumbo, 3 spirál, mert kell tartalék és vagy öt egyforma púder, mert kell ebből is tartalék :) Egy korrektor, slussz. Mindegyikből használok minden nap. A púder, spirál és rúzs eléggé fogy, de mivel mindig ugyanazokat a színeket veszem, nem halmozok fel belőlük. (Ezt persze a lakkokról nem tudom elmondani :D
    Mivel minden nap minimálsmink van, ezért nem szoktam palettákat venni.
    A tartalékok dobozban vannak a mosdó alatt, a többi meg a tükrös neszesszerben a mosdó melletti polcon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Szerintem legalább a felét nyertem kaptam vagy DM-es "zsákbamacskában" volt. :D A szájravaló szekcióból például kb három dolgot vettem én, a spirálokból kettőt, meg a szemfestékeknek is max a felét. :D
      Általában én addig jutok el, hogy alapozó, púder, szemcerka, spirál... kb egy héten egyszer vetemedek arra, hogy "kifessem a szemem"... Szóval nem is tudom miért van ennyi cuccom...

      Törlés
  2. Úgy tetszik, és a cuccaid is, és a mennyiség is. :D Több cuccom van, de a legtöbbet el fogom adni, úgy érzem, hogy nekem is bőven elég lenne egy ekkora mennyiség, sőt kevesebb is, mert mindenem csak pang, se időm se kedvem hozzájuk, és később se lesz sokkal jobb a helyzet. Ha sikerül lecsökkenteni a cuccok számát, szerintem egy hasonló tárolót készítek, nagyon jól néz ki tényleg. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) A mennyiség nekem határozottan sok így is, azt tekintve, hogy a számra szinte sosem kentek ajakápolón kívül más, és a szemem is csak ritkán festem ki szemfestékkel. :) De jó őket nézegetni, és ha mégis kedvet kapok, akkor legalább vannak. :)

      Törlés
  3. Nagyon jól néznek ki ezek a dobozkák, kedvet kaptam, hogy kipróbáljam én is. Alapjáraton (ha az anyai része nem számítani) egy szép átlátszó (sajna 10ezer Ft-os), elegáns tároló fiókocskával oldanám meg a dolgot. Talán majd ha elköltözöm otthonról és meglesz a szép álom sminkasztalom, akkor majd beruházok egyre, hisz egyszer megveszem és halálomig elkísér. :D Egyenlőre műanyag kosárkákban tartom a dolgaimat, amit kezdek kicsit kinőni, pedig nincs is sok mindenem. :)
    Csak érjek haza és neki is esek. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen!
      Az én álmom egy szép gardrób szoba fésülködő asztallal, ahol elfér mindenem... :D Az ékszerek, ruhák, cipők, minden szépen rendezetten... *.*

      Törlés
  4. Nagyon szuper lett! Valaki összedobhatna egyet nekem is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Hát mondanám, hogy szívesen megcsinálom, de a végén már hajamat téptem. :D De pixiboxokból sokkal egyszerűbb. :)

      Törlés
  5. Nagyon ügyes vagy, nagyon szép lett és übercuki a kis masnikkal. Szeretem a DIY cuccokat, de szerintem ezt nem biztos, hogy megcsinálnám, mert zavarna, ha kicsit is csálé lenne. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nekem kicsit csálé lett a fedele... De ezen nem csodálkozom, mert nagyjából semmit nem mértem ki, csak úgy szemre vagdostam le... :D Ahhoz képest egész értelmes lett. :)

      Törlés
    2. Wow! Akkor meg duplán nagyon ügyes vagy! :)

      Törlés
  6. De jó lett :) Ügyes vagy! Az a szívecskés szájravaló nagyon tetszik, olyan cuki! Nekem is sok mindenem van, de a felét nem használom. Annak idején egy nagy cipősdobozt decoupage-oltam körbe és abba kerültek bele, most viszonylag rendszerezetten vannak, de már a doboz kezdi megadni magát. Kellene valami új megoldáson gondolkodnom azt hiszem :) Nekem is nagy álmom egy pipere-asztal amin szépen rendezetten elférnek a kis dolgaim, de ez egyelőre asszem álom is marad még egy darabig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt a szivecskés szájfény szettet csak azért vettem meg, mert cuki. :D És mert annyira jó illatuk van. :3 Sokáig nekem is dobozokban, meg virág kaspókban laktak a dolgaim. Már nagyon időszerű volt, hogy ezt a tárolót megcsináljam. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése