Legjobb esti program a szalonnasütés

A múltkori grillezős poszt után most a másik kedvenc nyári programomról hoztam egy kis ízelítőt, ami nem más, mint a  szalonnasütés. :) A poszt végén a múltkori grillezet husik pácainak a receptjét is megtaláljátok. :)
Aki diétázik ne nézzen ide... Mert még rosszul lesz, vagy felrúgja a diétát. :D Sok mindent most nem fűznék a képekhez, magukért beszélnek. :)













És következzenek  a grillpácok. Barátnőm volt olyan kedves, hogy elküldte nekem őket. :)


Mézes-mustáros pác (kb 1/2 kg húshoz)
hozzávalók:
- 2 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 2 evőkanál méz
- 2 teáskanál (dijoni) mustár
- 1 dl napraforgó olaj
- 2 csipet zsálya
- 2 csipet kakukkfű
- 2 csipet borsikafű
- 2 csipet sáfrány

elkészítés:
A szójaszószt, a fűszereket, és a mézet egy edénybe helyezzük, alaposan elkeverjük.
Hozzá adjuk a mustárt, és az olajat, és addig kevergetjük, ameddig majonéz állagú nem lesz.
Beleteszem a pácolni kívánt húsokat, jó alaposan átforgatom, hogy mindenhol bejárja a pác.
Egy éjszakára hűtőben állni hagyom a húsokat, ügyelve arra, hogy a pác mindenhol ellepje.


Vörösboros-gyömbéres pác (kb 1/2 kg húshoz)
hozzávalók:

- worchester szósz
- 1 teáskanál friss, reszelt gyömbér vagy 2 teáskanál szárított gyömbérpor
- 1 mokkáskanál szárított chili por
- 1 mokkáskanál bors
- 2 csipet borsikafű
- 2 csipet zsálya
- 2 csipet bazsalikom
- 2 csipet kakukkfű
- 1 dl száraz vörösbor
- 2 fej hagyma felkarikázva


elkészítés:

A worchester szószt, a gyömbért, az olajat, és a fűszereket egy tálba teszem, és összekeverem.
Hozzáadom a vörösbort, és azzal is jól összekeverem. A husokat alaposan beleforgatom.
A felszeletelt hagymákat a hússzeletek közé rétegzem. 
Egy éjszakára hűtőben állni hagyom a húsokat, ügyelve arra, hogy a pác mindenhol ellepje.

Megjegyzések

  1. Nagyon jó képek, az ennivalók pedig nyamm :D

    VálaszTörlés
  2. Így is, hogy teli hassal néztem végig a képeket, kissé kikészültek az idegeim... :DDD
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  3. Te jóságos atya úr isten... Az ízlelőbimbóim felsírtak :D És micsoda képek! Mintha ott ültem volna veletek - kár, hogy az illatok és zamatok nem érződnek ilyen jól át, mint a hangulat :P

    VálaszTörlés
  4. Kár, hogy már pocsék idő van, pedig pont ma beszélgettem apósommal, hogy jó lenne szalonnát sütni, de hideg van hozzá... :(

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok! :) Örülök, hogy tetszenek, és kedvet kaptatok hozzá. :D

    VálaszTörlés
  6. Hümm, szalonnasütést még nem miniatürizáltam... :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése