Első cupcake-jeim

Aki követ instagrammon, az már láthatta, hogy karácsonyra süti készítős dolgokat kaptam, és már fel is avattam őket, méghozzá vanília pudinggal töltött csokis cupcake-eket sütöttem. Muffint sokat sütöttem régen, de cupcake-et még nem (jó tudom, csak a hab a különbség a tetején), viszont ha már ilyen cuki formákat kaptam muszáj volt őket felavatni. Elkészültek az első cupckejeim, és nagyon élveztem a díszítgetést. :)


Hozzávalók a tésztához:
    10 dkg vaj
    3/4 bögre cukor
    3 tojás
    1 bögre liszt
    fél csomag sütőpor
    vanília vagy vaníliás cukor
    1 csomag csoki pudingpor

A töltelékhez:
    1 vaníliás pudingpor
    3 dl tej
    3 ek porcukor

A krémhez:
    15 dkg vaj
    25 dkg porcukor
    kevés víz


A lágy vajat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat. Kézi habverővel keverd simára. Apránként add hozzá a lisztet, csokis pudingport és a sütőport. Keverd simára. 
Főzd meg a vaníliás pudingot 3 dl tejjel és a cukorral.

Tégy egy evőkanál tésztát a formába, arra jöhet egy kiskanál puding, majd újra egy evőkanál tészta. Előmelegített sütőben süsd, amíg kész nem lesz.


A krémhez a lágy vajat keverd habosra a cukor egyik felével, adj hozzá egy evőkanál vizet, alaposan keverd el, legjobb, ha kézi habverővel dolgozol, majd dolgozd hozzá a porcukor másik felét. Töltsd a masszát kinyomóformába, és díszítsd vele a kisült muffinokat, majd szórd meg színes tortadarával.


Ilyen szépen néz ki, a töltelék a muffinban, nem kell félni a puding megsütésétől, semmi baja nem lesz tőle, az állaga és az íze sem változik. tőle. :)


Nekem 15 db elég méretes cupcake jött ki ennyi anyagból, nagyjából a tészta, a puding és a krém is pont elfoggyott így. :) Na jó, a pudingból maradt két kanállal. :D

És akkor még jópár kép, mert nem bírtam megállni, hogy ne fényképezgessem ezeket a cukiságokat. :D Speckó "muffin állványunk" nincs, de én egyszerűen megoldottam a problémát, fogtam egy lapos tényért, egy csészealjat, egy csészét, és készen is van csodás muffin állványka. :)





Szeretitek a cupcake-eket? Sütöttetek már?


Megjegyzések

  1. Fú nagyon jól néznek ki:)

    VálaszTörlés
  2. Igen és igen! :) Pudingosat még nem csináltam, de szeretném majd kipróbálni! Szépek lettek a képek, milyen ötletes az állványka! :)

    VálaszTörlés
  3. De aranyosak, biztos nagyon finomak :)

    VálaszTörlés
  4. Istenien néznek ki! És a tálalás se semmi :)

    VálaszTörlés
  5. De szééépek! *.* És biztos nagyon fincsi is volt! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen! :3 és nem csak cukik voltak, hanem finik is. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése