Végre rendezetten

Régóta gondolkodom, hogy kellene már vennem pár nyomdalemez tartót, hogy szépen rendezetten, áttekinthetően tudjam tárolni a lemezeimet. Aztán két héttel ezelőtt rászántam magam és szétnéztem az e-bayen, majd rendeltem három féle tartót, hogy minden lemeznek meglegyen a maga helye. :) Bár sok újdonságot nem mutatok vele, hátha valakinek jól jönnek a linkek. :) A postázás szuper gyors volt, két hét alatt ideértek a csomagok.


A kis kerek lemezekhez kerek tartót rendeltem, amiben szépen lehet lapozgatni őket. A lapok mind a két oldalán van zseb, amibe lemezt lehet tenni, és 24 db fér bele.

INNEN tudjátok megrendelni.


A nagy lemezekhez téglalap alakú szintén lapozgatós tartót találtam. Ebbe is 24 db fér, de itt csak a lap egyik oldalán van zseb, amibe lemezt lehet tenni. Kényelmesen beleférnek a BPS, Moyou és Petla lemezek is.

INNEN tudjátok megrendelni.


Az új négyzet alakú BPS lemezekhez, és a hatszögletűekhez pedig négyzetes tartót vettem, ami nem lapozgatós, hanem kihajtós. Ez nekem annyira nem tűnik praktikusnak, örülök, hogy a kerek lemezekhez nem ilyet rendeltem végül.

INNEN tudjátok megrendelni.


Örülök, hogy végre rend lesz a lemezeim között ezeknek a tartóknak köszönhetően. Eddig egy fém dobozban voltak beállítva, és folyton össze-vissza csúszkáltak, sosem találtam melyiket kerestem, fel kellett túrni az egész dobozt, és kivenni az összes lemezt, ha egyre szükségem volt. Most ez remélem megszűnik, és végre nem kell annyit kutakodnom köztük. :) Igaz így kicsit több helyet foglalnak, de sokkal átláthatóbb a rendszer.


Ti hogy tartjátok a lemezeiteket?

Megjegyzések

  1. Ennyi lemeznek kell is a tartó! Nekem csak 14 MoYou van, 2 Moyra meg 4 BPS, azok papírtokban elvannak a dobozban, nem is tervezem bővíteni a készletet, ez már a szelektált mennyiség.

    VálaszTörlés
  2. én is nem rég váltottam át lemeztartókra, mert ha munkába vittem sose volt időm visszarakni őket a tokjába és már van amelyik össze is lett karcolgatva.

    VálaszTörlés
  3. Nekem még nincs olyan sok lemezem hogy ilyen tartókra legyen szükségem, de valóban nagyon praktikusak. Én a 4-5 db BPS lemezemet is mindig végig kell nézzem, ha az egyiket használni akarom, el tudom képzelni, ilyen sok lemez közül mennyi meló lehetett kiválasztani azt az egyet, ami éppen kellett. :D

    VálaszTörlés
  4. Nekem most jott meg egy globalnail feliratu negyszogletes, de igazabol a BPS X lemezek pont nem fernek bele. Neked hogy hogy belefert? :D Ha nagyon tuszkolnam lehet belemenne, de az elso muanyag tokot mar fel is szakitottam egy kicsit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elég szűkösen, de még éppenhogy belefér. :) Finoman kell tuszkolni, hogy ne szakadjon el a fólia. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése