Pizza, ahogy mi szeretjük... :)

Pizzás poszt is volt már a blogon, de mint említettem már szeretek ismételni... :D A pizzát meg ki ne szeretné, szerintem az egyik legistenibb kaja a világon. Már ha jól van elkészítve... A sajátom a kedvencem. :D



A tészta nagyon egyszerű... 
- 3 dl langyos tej
- 0,5 kg liszt
- só
- egy kis cukor
- 1 élesztő

A az élesztőt felfuttatom egy fél bögre cukor meleg tejben, majd a hozzávalókból tésztát gyúrok, amit meleg helyen pihentetek, amíg jól meg nem kel. :) Ebből a megnnyiégből nekünk 2 normál méretű pizza szokott kijönni, amiből 3 ember kényelmesen jóllakik.



A kedvenc feltétünk:

Elkészítek egy bolognai por alapot csak simán vízzel (hús nélkül), amit kicsit feltuningolok még plusz fűszerekkel, apróra vágott megdinsztelt hagymával. Megkenem vele a tésztát, szórok rá jó sok kukoricát, teszek rá felkarikázott virslit, paradicsomot és hagymát, megszórom reszelt sajttal és szalámit teszek a tetejére.





Szeretitek a pizzát?

Megjegyzések

  1. Nagyon gusztán néz ki, biztosan finom! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki és guszta. Biztosan fincsi lehet a bolognai alappal és a többi jóval. Viszont én biztosan nem állnék neki keleszteni és dagasztani... Az ilyen macerás kaják nem az én világom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áh, nem macerás. Én max 10 perc alatt összegyúrom a tésztát, a kelesztés meg már megy magától. :)

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :) Imádom a kajákat fotózni. :D

      Törlés
  4. Nagyon ficsinek tűnik, ki kell próbáljam! Már többször sütöttem pizzát, de még sosem volt az igazi, a pizzériás magasról verte szerintem, de tök jó lenne házilag is előállítani ilyen fincsiségeket, nem utolsó sorban anyagi szempontból sem. Hátha pont ez lesz az! Köszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is. :) Bár nem mindig lesz egyforma nekem sem. Van amikor finomabbra sikerül, van amikor csak átlagosra. :D De mindenesetre két helyen vagyok hajlandó pizzázni, itthon és kedvenc pizzázónkban. :D Hébe hóba szoktunk máshol is, de nagyon ritka. :)

      Törlés
  5. Én imádom a pizzát, minden nap megenném, ha valaki elkészítené :D Nagyon finom még, ha egy kis tejföllel is meg van locsolva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, jól hangzik. Ki fogom próbálni. :) Én egy időben a bolognait ettem tejföllel, az is fincsi úgy. :D

      Törlés
  6. Régóta tervezek saját pizzát, bár szeretek sütni-főzni, ezzel még nem mertem kísérletezni. Valahogy mindig féltem tőle. Na de majd most! :-) Instán is mindig nézem miket alkotsz, igazán inspiráló, ez a kép meg...éhes lettem :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell félni. :) Abszolút nem nehéz. ;) És ez egy nagyon egyszerű tészta recept, a feltétet meg nem is lehet elrontani. :D Eleinte vízzel készítettem tej helyett, de egyszer valamiért tejjel készült, és azóta csak úgy csinálom, mert sokkal finomabb. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése