Hétvégenként szívesen töltöm a reggeleket pepecselős kaja készítésével, mert hét közben úgysincs ilyenekre energiám. Így az áldozatom egy szombat reggel ez a pillefánkos recept...
Szeretitek a fánkot?
Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 kis doboz natúr tejföl
- 2-3 evőkanál cukor
Elkészítés:
A hozzávalókból galuskaszerű tésztát állítunk össze, majd 2 evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk a gombócokat. A gombócok maguktól meg fognak fordulni a forró olajban. (de csak ha van elég helyük) ezért annyi olajat tegyünk az edénybe, hogy ne érjen le a gombócok alja.
Én vaníliás aranka krémmel tálaltam, párom baracklekvárral kérte, mind a kettővel nagyon finom volt. :) Ha még kisebb gombócokat formázunk akkor vendégváró édességnek is tökéletesek frissen melegen. :)
Szeretitek a fánkot?
Pont volt eszembe valamelyik nap a hamis fánk, köszi, hogy eszembe juttattad. :)
VálaszTörlésMarha jól néz ki!:) MOndjuk nem nehéz az elkészítése szóval lehet, hogy kipróbálom. Egyébként lehet, hogy csak én látom így de mikor még nem néztem meg a címet azt hittem, hogy sós burgonyás golyók. :D
VálaszTörlésDe klasszul néz ki! Hétvégén kipróbáljuk! :)
VálaszTörlésNa jó, ezt elég valószínű, hogy elkészítem, mert túl guszták és muszáj megtudnom milyen finomak :D
VálaszTörlésKöszi lányok! Tényleg nagyon egyszerű és fincsi. :)
VálaszTörlésDe jól néz ki! :) Imádom az ilyen kis golyócskákat.
VálaszTörlés