Pillefánk

Hétvégenként szívesen töltöm a reggeleket pepecselős kaja készítésével, mert hét közben úgysincs ilyenekre energiám. Így az áldozatom egy szombat reggel ez a pillefánkos recept...



Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 kis doboz natúr tejföl 
- 2-3 evőkanál cukor

Elkészítés:
A hozzávalókból galuskaszerű tésztát állítunk össze, majd 2 evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk a gombócokat. A gombócok maguktól meg fognak fordulni a forró olajban. (de csak ha van elég helyük) ezért annyi olajat tegyünk az edénybe, hogy ne érjen le a gombócok alja.

Én vaníliás aranka krémmel tálaltam, párom baracklekvárral kérte, mind a kettővel nagyon finom volt. :) Ha még kisebb gombócokat formázunk akkor vendégváró édességnek is tökéletesek frissen melegen. :)








Szeretitek a fánkot?

6 megjegyzés:

  1. Pont volt eszembe valamelyik nap a hamis fánk, köszi, hogy eszembe juttattad. :)

    VálaszTörlés
  2. Marha jól néz ki!:) MOndjuk nem nehéz az elkészítése szóval lehet, hogy kipróbálom. Egyébként lehet, hogy csak én látom így de mikor még nem néztem meg a címet azt hittem, hogy sós burgonyás golyók. :D

    VálaszTörlés
  3. De klasszul néz ki! Hétvégén kipróbáljuk! :)

    VálaszTörlés
  4. Na jó, ezt elég valószínű, hogy elkészítem, mert túl guszták és muszáj megtudnom milyen finomak :D

    VálaszTörlés
  5. Köszi lányok! Tényleg nagyon egyszerű és fincsi. :)

    VálaszTörlés
  6. De jól néz ki! :) Imádom az ilyen kis golyócskákat.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com