DIY vérpezsdítő kencék


Az egyik kolléganőm mesélte az egyik csapatépítő szalonnasütés alkalmával, hogy ő kávézacc testradírt szokott használni szaunázás után, és mennyire finom puha lesz tőle a bőre. Természetesen nem kellett nekem sem több, eltelt pár nap és elkezdett motoszkálni a fejemben, hogy ki kellene próbálni, így gyűjtöttem is kávé zaccot és elkészítettem a saját kávés testradíromat. De itt nem állt a történet, mert kutakodtam kicsit a neten és találtam egy házi receptet narancsbőr elleni krémre is, így azt is ki kellett próbálnom. Így készült el a két vérpezsdítő házi kencém, amik nagyon belopták magukat a szívembe.



Kávés testradír

Az elkészítése roppant egyszerű, én mindössze három hozzávalót használtam, kávézaccot, egy pici mézet és kókusz olajat. A kókuszolajat felolvasztottam és annyit kevertem a kávézacchoz, hogy összetartsa, plusz egy pici mézet is adtam hozzá. Nem feltétlenül kell a radírhoz kókusz olaj, nyugodtan készíthetitek olívaolajjal is. 


Az illata elég erős zuhanyzás közben a kabint teljesen betölti a kávé illata, de szerencsére ez el is múlik, a használat után. A hatása tényleg fantasztikus (ahogy a kolléganőm mondta). A durva kávé zacc szemeknek köszönhetően tökéletesen leradírozza az elhalt hámsejteket, a kókuszolajnak köszönhetően pedig szuperül hidratálja a bőrt. Az eredmény pedig bársonyos pihe-puha bőr lesz. Én a használata után azért egy kis tusfürdővel át szoktam még magam mosni, hogy a felesleges olajat lemossam magamról, és csak annyi maradjon a bőrömön, amennyi be is tud szívódni. 

Fahéjas, rozmaringos narancsbőr elleni krém

A narancsbőr elleni krémhez mindössze egy testápolóra van szükségünk (én egy viszonylat natúr illatú Avon Care testápolót használtam)  és fahéjas, valamint rozmaringos illóolajra. 100 g krémhez 20 csepp rozmaring és 20 csepp fahéj illóolajat adjunk, keverjük jól el és készen is van a krém. Az illatán én inkább csak a fahéjat érzem, de azt nagyon... Ezért nem is szoktam vele minden nap bekenni magam, mert néha már fahéj túltengésem van tőle. 


Használat közben lehet érezni, hogy elég durván dolgozik a krém, kellemes bizsergető meleg érzete lesz tőle az embernek ott, ahol bekente magát. Hosszú távú hatásról annyira még nem tudom beszámolni, mert csak pár hete használom. Talán valami látszik, de lehet csak beképzelem, hogy kicsit halványabb lett a narancsbőr. Sajnos lusta disznó vagyok és nem mozgok mellette eleget, hogy kellő látszatja legyen.

Szoktatok kísérletezni házi kencékkel?

Megjegyzések

  1. én egyszer az egyik edzésem során akartam ultra kemény szírégetést így elkezdtem kavargatni. van itthon narancsos fahéjas "masszázs"olajom, amire rá van írva, hogy a narancsbőr ellen is küzd, de amúgy meg masszázs olaj szóval : D nem értem. mindegy is, na ebbe én kevertem még elég szép mennyiségű fahéjat és csípőspaprikát is. aztán bekentem vele magam, befóliáztam és uccu neki. mondanom sem kell égtem rendesen, konkrétan hideg vízzel kellett zuhanyoznom mert még a langyos is bírhatatlanul tűzforrónak tűnt....aztán meg még tejes törülközővel tunkoltam magam mert alig akart elmúlni az égés -_-' : DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az nem semmi... :D Nem próbálom ki azt hiszem... :D

      Törlés
  2. A kávézaccot én is használom, és imádom. Bár utána a zuhanykabint takarítani annyira nem. Csodákat tesz a bőrömmel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerős... :D Jól le kell zuhanyozni mindenhol, hogy ne maradjanak ott a kis szemcsék... :D De tényleg csudijó a hatása. Olyan utána at ember bőre, mint a babapopsi :)

      Törlés
  3. Ezeket a kencéket hűtőbe kell tárolni vagy simán jó a többi kozmetikum mellett?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése