DIY makramé karkötők

Mostanában nagyon rám jött a karkötő mánia, szinte minden nap van a karomon valami dísz. Utoljára talán 16 évesen voltam ekkora karkötő fan, mint most. Minél nagyonn (vagy több), annál jobb elven vagyok mostanában. Most pár makramé drabot hoztam Nektek.


Hozzávalók:
- 2 m szatén zsinór a csomózáshoz
- 40 cm szatén zsinór alapnak
- két szalagvégzáró
- kapcsoló, szerelőkarika
- mécses
- fogó


Elkészítés:
Rögzítsük valahol a felvető szálakat, és kössük rá a csomózó szálakat. majd a fenti kép alapján készítsük a csomókat. Arra figyeljünk, hogy felvátva kössük a csomókat, és ne tévesszük el, mikor melyik szál a külső, és a belső. Ha kész a karkötő vágjuk el a szálakat, és égessük össze a végüket, majd mehet rá egy szalagvég, és a kapocs, és készen is vagyunk. =) ITTtaláltok még több csomózási módot.
Ha unalmasnak tartjuk a sima csomókat, akkor feldobhatjuk a katkötőt akár gyöngyökkel, vagy szegecsekkel is. Ha elég nagy a lyuk a gyöngyön, akkor csak simán húzzuk rá a vezető szálra, ha nem elég nagy, akkor vezessünk egy vékonyabb (mondjuk hímzőfonal) szálat is a rendesek mellett, és erre húzzuk a gyöngyöt/szegecset, a rendes szálakat pedig vezessük a gyöngy alatt. ITT találtok egy jó kis videós toturial is a bogyós változatra. Ebben a videóban nem szatén szinórt használ a készítő, hanem viaszolt szálat, abból is készíthető a karkötő, csak keskenyebb lesz, mert a szál vékonyabb.
Vagy ha nem elég egy karkötő, akkor akár többet is rakhatunk egymás mellé, és rögzíthetjük őket több soros karkötővéggel. Nekem most három soros karkötő végem volt itthon, ezekhez rögzítettem szerelőkarikával a szalagvégeket. =)


Igazán egyszerű ezeket a darabokat elkészíteni, és díszíthetők akár gyönggyel, szegeccsel, swarovski bogyóval... Csak a fantáziátok szabhat határt neki milyen lesz a végeredmény. =)

Ki szereti a színes karkötőket?

Megjegyzések

  1. Wáá a szegecses *-* most nagyon bánom, hogy anno nem rendeltem ilyen szegecseket, kell kell!
    Amúgy milyen fonalat használtál? Nagyon tetszik, és az színátmenetes lenne? Most nagyon kedvet kaptam a makramézásoz, bár a héten pont eszemben volt nekem is ez a technika :)

    VálaszTörlés
  2. Díjat kaptál tőlem : ) nézz be!
    http://worldofbree.blogspot.hu/2013/07/dijat-kaptam.html

    és ezek a karkötők *-* nagyon tetszenek

    VálaszTörlés
  3. Selyem vagy szaten zsinór a neve. És igen szín átmenetes. Én ezeket a szegecseket most hobby boltban vettem, nem volt épp olcsó de 5db-nál annyira nem volt vészes. :)

    VálaszTörlés
  4. nagyon tetszik! ki kell próbálnom :) bár én nekem a kézügyességem 0. =)

    VálaszTörlés
  5. Hmm, nagyon birizgálja ez a fantáziámat *-* A szegecs így mennyibe került neked? :3

    VálaszTörlés
  6. 50 FT volt 1 db, ez ilyen fűzheto változat, nem ilyet akartam, de csak ilyen volt. A rácsavarósat egyszerűbb csak rácsavarni a karkötőre, de ezzel a fűzőssel is meg lehet oldani. =)

    VálaszTörlés
  7. Hmm, köszi szépen (: Én eleve is fűzőset nézegettem e-bayen, de akkor lehet még is csak maradok a rendelésnél. Csak győzzem majd kivárni, míg megérkezik!

    VálaszTörlés
  8. Na igen. :D ELőször én is rendelni akartam, de nem tudtam, hogy nem bírom ki. :D Az 5db-ba meg nem haltam bele, hogy így vettem meg. =)

    VálaszTörlés
  9. Tök ügyes vagy, mindegyik jó.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése