Körömápolás, ahogy én csinálom.

Laruska kérdezte a múltkor, hogy mi a titka a hosszú körmeimnek... Igazából sok titkom nincs, inkább adottság, és gyakorlás kérdése a hosszú köröm számomra. A körmeim (lekopogom) sosem voltak gyenkék, és a hosszú évek alatt ahhoz is hozzászoktam, hogy ne törjem le őket.

Most összeszedtem Nektek egy posztban, hogy nálam hogy néz ki a körömápolás. Nem akarok senkit kioktatni, vagy tanítani, mert én sem vagyok ennek a nagy szakértője, csak leírom én mit teszek, és milyen termékeket használok. =) Nem szoktam minden lakkozásnál az egész rituálét végigcsinálni, mivel 2-3 naponta lakkozom a körmöm, de a körömerősítőket mindig használom.


A kiinduló állapot, a lakkozott körmök... 


1. Körömlakk lemosása
Első lépésként lemosom a lakkot  a körmeimről. Ehhez vagy DM-es ebedin lemosót használok, vagy Rossmannos Isana mandula illatút, mind a kettő acetonos. Valamint van egy acetomentes lemosóm is, a Mülleres Aveo erdei gyümölcsös illattal.


Mind a hárommal meg vagyok elégedve, de talán az ebedin a kedvencem. Az Aveo kicsit szárítja a bőrömet, de mind a három ugyanolyan jól lehozza a lakkot.
Ha lejött az összes lakk jó alaposan megmosom a kezem szapponos vízzel, hogy a vegyszer ne maradjon a bőrömön és a körmeimen.


2. Polírozás 
Következő lépésben kicsit felpolírozom a körmeimet, ehhez Oriflames 3 lépéses szettet használok. Nem kell vadállat mődjára nekiesni a körmökrnek, én csak párszor húzom át a körmeimen a reszelőt.
Első lépés a tisztítás (clean), második a kondícionálás (condition), végül lehet az extra fény (shine). Van más márkából is ilyen szettem, de ezzel vagyok a legjobban megelégedve.
Ezt a lépést csak 2-3 hetente szoktam végezni, de van hogy még ennél is ritkábban, amikor épp eszembejut.


3. Körömágybőr eltávolítás
Ezután eltávolítom a felesleges körömágybőr részt, ehhez az essence studio nails körömágybőr eltávolító zseléjét szoktam használni. Ezzel a manikűrös kütyüvel végzen el a műveletet. (Nem tudom pontosan mi a neve.) Megvárom míg hat a szer (5-10 perc) és felpuhul a bőr, majd végigmegyek az eszközzel a körömágybőr mentén eltávolítva a felesleget. Általában 1-2 hetente szoktam elvégezni ezt a műveletet.
Nekem tökéletesen bevállt ez a zselé, szépen felpuhítja a bőrt, és így könnyen el lehet távolítani a felesleget.


 4. Körömerősítő szérum 
Ezutánt jöhet az alverde körömerősítő széruma. Hagyom kb 10 percig szívódni, majd bemasszírozom a körömágyamba a felesleget.
A  glamour napok alkalmával vettem ezt a körömerősítőt, azóta rendszeresen használom. Óriási nagy változás nem állt be azóta a körmeimben, mivel nekem eleve hosszúk, de szeretem és szerintem használ is.
 

5. Alaplakk 
Hagyom még pár percig szívódni a szérumot a bemasszírozás után, hogy ne maradjon "zsíros" a körmöm felülete, majd felkenem az alaplakkot, ami vagy az essence studio nails ultra strong nail harder körömerősítő, vagy az essence protecting base coatja. Az alaplakkot nem csak az erősítés, vagy a tartósság miatt ajánlott használni, hanem hogy megóvja a körmöket a színes lakkok okozta elszíneződéstől.
Ezt az erősítő alaplakkot január óta használom kb, azóta talán kevesebbet tört be a nagy ujjamon a köröm (ez a gyenge pontom), úgyhogy nekem használ ez a készítmény. A többi köröm is kevésbé ruganyos már.


6. Hidratálás, körömforma kialakítása
Ezután jöhet egy kis hidratálás, az essence 24 órás kézkrémével és a körömreszelés, ha szükséges. Kb hetente szoktam igazítani a formáján, vagy ha véletlenül letörik. Szinte sosem szoktam körömvágó ollót használni. Maximum csak akkor, ha nagyon drasztikusan kurtítom meg a körmeimet, ami nem túl sűrűn van. De általában akkor is inkább türelmesen lereszelem és nem vágom. 
Gondolom feltűnt, hogy először kenem fel az alaplakkot, majd utána reszelem a körmeim, ennek az oka, hogy kilakkozva sokkal kevésbé sérülékenyek a körmeim, és kevésbé hajlamosak lemezesen felvállni. Ez az oka annak, hogy lakkozás után reszelek.


7. Lakkozás
Majd jöhet a kívánt szín... =)


Még egyszer hangsúlyozom ezek az én szokásaim, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne  a helyes, vagy a jó. Én így szoktam meg, és így szeretem. =)

Nálatok mi a körömápolási rutin?

Megjegyzések

  1. A kézkrém utáni kézmosás nálam nem marad ki, így jobban tapad a lakk :-)

    Amúgy kb. ugyanezek a műveletek nálam is, csak sajnos a középső ujjamon reszelnem is kell a hozánőtt bőrt, mert ott nagyon ragaszkodó :-)

    VálaszTörlés
  2. jaj ez tokre jo bejegyzés. viszont én amikor a koromágyborrel foglalkozok,akkor beáztatom a kacsomat vizbe:)
    én irigykedem nagyon.mesés kormeid vannak.

    VálaszTörlés
  3. Húú jó kis poszt :) hasznos :) én is így szoktam, annyi a körömágybőrt én csak ritkán merem megcsinálni magamnak, mert volt hogy begyulladt, :( úgyhogy azt manikűrössel csináltatom.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése